Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο τομέα που αποφάσισε η κυβέρνηση, οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία και η σύγκλιση της Κ.Ο. του κόμματος, η εξίσωση ανδρών και γυναικών στα όρια ηλικίας, οι προσπάθειες του ΣΔΟΕ για την πάταξη της φοροδιαφυγής, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ακρωτηριασμός για 700.000 επιδόματα".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μετά τις 13η και 14η κύριες συντάξεις, σειρά τώρα έχουν τα μερίσματα των 260 ευρώ 500.000 υπαλλήλων και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων του Δημοσίου".

Η ΑΥΓΗ: "300.000 άνεργοι μισθωτοί και μικρομεσαίοι μέσα στο 2010".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πάνω από 200.000 θέσεις μισθωτής εργασίας και άλλες 100.000 θέσεις αυτοαπασχολούμενων και μεσαίων επιχειρηματιών θα χαθούν έως το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με το Ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕ".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Καταργείται η Αγροφυλακή".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το πολύπαθο Σώμα της Αγροφυλακής καταργείται οριστικά από την κυβέρνηση Παπανδρέου και μένει τώρα να αποφασιστεί που μετατάσσονται οι υπάλληλοί της, ενώ οι 5.416 εποχικοί δασοπυροσβέστες εντάσσονται σε καθεστώς πενταετούς θητείας".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Αναδιάρθρωση τώρα του δημοσίου χρέους ή έξοδο από την ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο οικονομολόγος που προέβλεψε την παγκόσμια οικονομική κρίση και σε τακτικές αναφορές του στη διάρκεια των τελευταίων μηνών έχει προεξοφλήσει τη χρεωκοπία της Ελλάδας, ο Ντανιέλ Ρουμπινί, επανέρχεται ως Κασσάνδρα της πτώχευσης της χώρας μας στο διεθνές προσκήνιο και με κεραυνοβόλα παρέμβασή του προς το Μαξίμου προτείνει άμεση ενεργοποίηση διαδικασιών αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους".

ΕΘΝΟΣ: "Μνημόνιο και επίτροποι σε όλα τα υπουργεία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τελεσίγραφο μέχρι το τέλος του χρόνου έδωσε στους υπουργούς ο πρωθυπουργός για να ολοκληρώσουν 73 δράσεις που προβλέπονται στο μνημόνιο. Παράλληλα, στο υπουργικό συμβούλιο πάρθηκαν μια σειρά αποφάσεις για τα αεροδρόμια, τα Ολυμπιακά Ακίνητα και για την Αγροφυλακή".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πως εξαπάτησαν χιλιάδες αστυνομικούς με την ταυτότητα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας προσπαθεί να απενοχοποιήσει την αστυνομική ταυτότητα και να καθησυχάσει τους ανησυχούντες άντρες και γυναίκες του Σώματος".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ερειξε «βόμβα» εκλογών ο Παπανδρέου στο υπουργικό"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κάλπες τον Απρίλιο και με σταυρό προτίμησης τελικά το σχέδιο Παπανδρέου, πιστεύοντας ότι θα ξανακερδίσει τις εκλογές, τώρα που η κεντροδεξιά είναι τρία κόμματα και το κλίμα δεν θα είναι χειρότερο από σήμερα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πέρασαν «νύχτα» την εξίσωση ορίων ηλικίας ανδρών-γυναικών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "άνθρακες... κινδυνεύει να αποδειχθεί ότι είναι ο «θησαυρός» ακόμη και αυτών των ελάχιστων, μεταβατικών διατάξεων «εξπρές» για τη σταδιακή προσαύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των μητέρων με ανήλικα τέκνα την περίοδο 2011 - 2013, σύμφωνα με επισήμανση - «βόμβα» της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής επί του νέου νομοσχεδίου για την «αρχή των ίσων ευκαιριών ανδρών και γυναικών σε θέματα εργασίας»".

ΕΣΤΙΑ: "Απλούστευσις της φορολογίας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μεταξύ των διαρθρωτικών μέτρων που ανεκοίνωσε η Κυβέρνησις μετά τις τελευταίες διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι και η αναδιοργάνωσις του φορολογικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Εν τούτοις, αυτό είναι κάτι που το ακούμε επί δεκαετίες, χωρίς να υλοποιείται".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Απο συμβασιούχοι ...επικουρικοί".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι συμβασιούχοι πυροσβέστες θα μετατραπούν σταδιακά σε «επικουρικούς», η Αγροφυλακή καταργείται, συστήνονται γραφεία αντιμετώπισης περιστατικών αυθαιρεσίας, αυξάνεται το επίδομα ένστολων που τραυματίστηκαν εν ώρα υπηρεσίας. Αυτά και άλλα προβλέπονται στο σχέδιο νόμου που παρουσίασε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο ο κ. Χρήστος Παπουτσής".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Επαιρναν δύο μισθούς από το Δημόσιο".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δημοσίους υπαλλήλους που αμείβονταν από δύο υπηρεσίες, λάμβαναν επιδόματα που δεν εδικαιούντο και πληρώνονταν για υπερωρίες που δεν δούλεψαν, αποκάλυψε πριν καλά-καλά λειτουργήσει η Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Μόνο κατά την εισαγωγή των στοιχείων στο σύστημα εντοπίστηκαν 65 δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι έπαιρναν κάθε μήνα δύο μισθούς".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Οι «τελευταίες» 10 ημέρες της κυβέρνησης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "γραπτές οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν οι υπουργοί μοίρασε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να υλοποιηθούν οι απαιτήσεις της τρόικας μέσα στους επόμενους τρεις μήνες".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Στην πρώτη γραμμή οι διαρθρωτικές αλλαγές".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "επί τάπητος τέθηκε χθες η αναδιάρθρωση δημόσιων υπηρεσιών, του ΟΣΕ και των αστικών συγκοινωνιών, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν η διάλυση της αγροφυλακής και η μετάταξη των υπαλλήλων της σε δασικές υπηρεσίες, η συγκρότηση υπηρεσιακού συμβουλίου που θα εξετάσει πόσους υπαλλήλους έχει ανάγκη η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η κάλυψη αναγκών άλλων υπουργείων από τους υπόλοιπους, καθώς και η μετάβαση των 5.416 εποχικών πυροσβεστών".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Σαρωτικές ανατροπές σε ΔΕΚΟ και Δημόσιο".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, με τη συναίνεση της ΝΔ, δεν υπηρετούν τις ανάγκες του λαού".

ΤΑ ΝΕΑ: "Λουκέτα εξπρές με εντολή ΣΔΟΕ".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "λουκέτα εξπρές θα επιβάλλει το ΣΔΟΕ σε επιχειρήσεις τις οποίες εντοπίζει να φοροδιαφεύγουν. Οι παραβάτες θα έχουν περιθώριο πέντε ημερών πριν από τη λήψη της απόφασης από το ΣΔΟΕ προκειμένου να αντικρούσουν τα ευρήματα του ελέγχου, ενώ δεν θα μπορούν να μπλοκάρουν το λουκέτο ακόμη και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Υπό παρακολούθηση όλοι οι υπουργοί".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ελεγκτές από το υπουργείο Οικονομικών θα εγκατασταθούν σε όλα τα υπουργεία προκειμένου να έχουν την εποπτεία της έγκαιρης εφαρμογής των μέτρων που προβλέπει το μνημόνιο, αφού διαπιστώθηκε ότι η ιεραρχία των υπουργείων δεν φάνηκε έτοιμη να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις μας προς την τρόικα".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Σοκ με πρώην υπουργό! Εχει 180 ακίνητα σε 180 off shore εταιρείες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως από τις έρευνες που κάνουν οι διωκτικές των οικονομικών εγκλημάτων αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά και άλλες που δεν έχουν δει, έρχεται πραγματικό τσουνάμι αποκαλύψεων για πολιτικά και άλλα πρόσωπα στον κόσμο του χρήματος. Ο κόσμος αυτός περιλαμβάνει επιχειρηματίες της ημέρας, της νύχτας αλλά και των γηπέδων".

City Press: "Χάος με προσλήψεις, μετατάξεις".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το Υπουργικό Συμβούλιο κατάργησε την Αγροφυλακή, μετατάσσοντας τους υπαλλήλους σε δασικές υπηρεσίες. Προσέλαβαν για μία πενταετία 5.416 εποχικούς πυροσβέστες. Κατακλύζεται η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας από υψηλόμισθους της πρώην Ολυμπιακής".

Metro: "Σπριντ 100 ημερών για τις αλλαγές".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αυστηρό χρονοδιάγραμμα δόθηκε στους υπουργούς. Σαρωτικές μετατάξεις σε ΥΠΑ, ΟΣΕ και ΟΑΣΑ. Τέλος η αγροφυλακή".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Κατάθλιψη στη... γιορτινή αγορά".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Η βαθιά ύφεση απειλεί 300.000 θέσεις εργασίας".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "έκρηξη της ανεργίας, που μπορεί να φθάσει σε απώλεια 300.000 θέσεων συνολικής απασχόλησης (μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, εργοδότες), προβλέπει η ΓΣΕΒΕΕ ως αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται, κυρίως με την αύξηση των έμμεσων φόρων, η οποία -όπως σημειώνει η Συνομοσπονδία- τροφοδοτεί την ύφεση".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Συναγερμός στην Ευρωζώνη. Θρίλερ για το Μηχανισμό Στήριξης".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε θρίλερ εξελίσσεται το ενδεχόμενο διπλασιασμού των κεφαλαίων του Μηχανισμού Στήριξης από 750 δισ. ευρώ στο 1,5 τρισ., προκειμένου να αντιμετωπιστούν δύσκολες περιπτώσεις ενδεχόμενης διάσωσης, όπως για παράδειγμα της Ισπανίας. Ο επικεφαλής της κεντρικής γερμανικής τράπεζας, Αξελ Βέμπερ, παραδέχτηκε ότι το σενάριο αυτό είναι υπαρκτό, αν και το χαρακτήρισε «το χειρότερο από τα χειρότερα»".

ΚΕΡΔΟΣ: "Στα δύο το Παρακαταθηκών! Τράπεζα το δεύτερο κομμάτι".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εκ βάθρων αλλαγή της δομής λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος επιχειρείται με τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά. Η κυβέρνηση προωθεί τον δημόσιο πυλώνα, διαχωρίζοντας το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στα δύο".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για δύσκολες αποφάσεις".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανάπτυξη, φορολογία, αγορά εργασίας, ΔΕΚΟ, σύστημα υγείας και παιδεία είναι οι τομείς που περιλαμβάνει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που κατέθεσε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου με στόχο την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου στο επόμενο τρίμηνο".

DEAL news: "Τελεσίγραφο σε 10 εισηγμένες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "«φυτίλι» που σιγοκαίει στα θεμέλια δέκα εισηγμένων αποτελεί ο υπέρογκος δανεισμός τους, που ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ συνολικά και τα 800 εκατ. ευρώ οι υποχρεώσεις τους προς τρίτους".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com