Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι συγχωνεύσεις στο Δημόσιο και οι μειώσεις των μισθών, η κατάσταση στις ΔΕΚΟ, η συνέντευξη του πρωθυπουργού, κίνητρα για ΙΧ και ακίνητα, οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων και οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.



Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Σαρωτικό σχέδιο για όλο το Δημόσιο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ριζική αναδιοργάνωση της κρατικής μηχανής, υπό την πίεση της τρόικας, προχωράει η κυβέρνηση. Το νέο σχέδιο, που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε έξι μήνες, προβλέπει καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών της κεντρικής διοίκησης που θεωρούνται παρωχημένες και μετακίνηση προσωπικού σε υπηρεσίες αιχμής".

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: "Απολύσεις χωρίς αποζημίωση"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πρόκληση- νέα χαράτσια στους μισθωτούς από το Υπ. Οικονομικών χάνει 500 εκατ. επειδή αρνείται να φορολογήσει πισίνες και σκάφη- Φοροεπίθεση- Κόβουν 53 επιδόματα. Στο τραπέζι η απαίτηση της τρόικας για περαιτέρω περικοπές σε 13ο και 14ο μισθό και τις συντάξεις"

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Φοροκίνητρα για ΙΧ και ακίνητα- Φιλί ζωής 25 δισ. ευρώ στις τράπεζες"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με ισχυρά φοροκίνητρα, που θα οδηγήσουν στην ελάφρυνση των τιμών των ΙΧ από 1.500 έως και 2.000 ευρώ και σε αναστολή της εφαρμογής του "πόθεν έσχες" για την αγορά πρώτης κατοικίας ως 120 τμ η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να ανακόψει τη βαθιά ύφεση στην οικονομία".

ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Οι νέοι μισθοί στο δημόσιο- Ποια επιδόματα εξαφανίζονται, τι γίνεται στις ΔΕΚΟ"

Η εφημερίδα γράφει ότι "στη μέγκενη μπαίνουν από τις αρχές του νέου έτους οι μισθοί όσων εργάζονται στις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς (ΔΕΚΟ), αλλά και των υπαλλήλων στο δημόσιο. Το 2011 , όπως όλα δείχνουν, θα είναι ένας καθοριστικός χρόνος για τη ζωή των υπαλλήλων και των οικογενειών τους".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: " "Κούρεμα" 30% στο Δημόσιο με διαδικασίες-εξπρές"

Η εφημερίδα γράφει ότι "το σχέδιο για καταργήσεις- συγχωνεύσεις γραμματειών και φορέων. Η μεγαλύτερη "μετακόμιση" υπαλλήλων, από καταβολής ελληνικού κράτους, θα λάβει χώρα το επόμενο διάστημα. Ετσι, 100.000 εργαζόμενοι θα αλλάξουν αντικείμενο εργασίας, γραφείο ακόμη και πόλη".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: ""Περίεργη" η σιωπή του Αγίου Όρους"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εκτός της Ι.Μ. Καρακάλου και μερικών ασκητών όπως ο Γαβριήλ Κουτλουμουσίου, οι λοιποί όπου αποτανθήκαμε μας απάντησαν χωρίς.. να μας απαντήσουν. Πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι αυτή η "απάθεια" απέναντι της Κάρτας του 666 οφείλεται σε γραμμή που έχει δοθεί από το Φανάρι".

Η ΕΠΟΧΗ: "Η Ευρώπη βουλιάζει γιατί δεν αλλάζει"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κατάργησαν δικαιώματα, συμπίεσαν ασφυκτικά την αμοιβή της εργασίας, υπονόμευσαν τις εργασιακές σχέσεις, γκρέμισαν κοινωνικές κατακτήσεις, διέλυσαν το δημόσιο τομέα, υποβάθμισαν δημόσια υγεία και εκπαίδευση με την υπόσχεση ότι μόνο έτσι θα βγούμε από την κρίση".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Παπανδρέου: Μονόδρομος οι αλλαγές, συναινεί η κοινωνία".

Η εφημερίδα προβάλει : "τη ρητή βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, περιλαμβανομένης της εξυγίανσης των ΔΕΚΟ, που συνιστούν πλέον μονόδρομο λόγω και των πιέσεων της τρόικας, καθιστά σαφή μέσω συνέντευξής προς την "Κ" ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου".

Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: " "Οι λαθρεπιβάτες να φύγουν από τη Ν.Δ." - Αντώνης Σαμαράς: Σας θέλω όλους δίπλα μου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την έξοδο "στους λιπόψυχους και στους λαθρεπιβάτες" έδειξε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος του κόμματος επανέλαβε για μια ακόμα φορά τη στόχευση της ΝΔ και τις επιλογές που προτείνει για έξοδο από την κρίση".

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Γκρεμίζουν μισθούς και συμβάσεις- Έως και 30%"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μείωση μισθών και αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος, υποτίθεται, θα έμενε εκτός Μνημονίου. Το 90% των μισθωτών αμείβεται σήμερα μέσω των κλαδικών συμβάσεων, που κατεδαφίζονται".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στη φόρα όλοι οι κλέφτες πολιτικοί και οι Αμερικανοί πράκτορες στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βόμβα πολλών μεγατόνων που απειλεί να ταρακουνήσει συθέμελα το σαθρό πολιτικό οικοδόμημα της χώρας, αναμένεται να "σκάσει" μέσα στις επόμενες ώρες από τη διαρροή τμήματος της αλληλογραφίας του State Departments κατά την περίοδο 2006-2009, στον διαδικτυακό τόπο Wikileaks".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Σφάζουν τις λαϊκές ανάγκες- Τώρα ξεσηκωμός για να πληρώσει η πλουτοκρατία"

Η εφημερίδα γράφει ότι "κυβέρνηση-τρόικα αποφάσισαν το δεύτερο κύμα των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στις δαπάνες για Υγεία, στις δημόσιες επιχειρήσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: " "Παιχνίδια" στις πλάτες του λαού"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ένα μοναδικό ρέκβιεμ στην παγκόσμια οικονομική ιστορία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη χώρα μας. Όμως, η μεγάλη του διαφθορά απ' όλα όσα γνωρίζουν οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού είναι ότι η ορχήστρα σε πλήρη ένταση εκτελεί μια όπερα στη διαπασών".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Τα δίνουν όλα σε Αιγαίο και Κύπρο- Γιώργος, Ντόρα και λοιποί της "Συμμαχίας των προθύμων"...

" Η εφημερίδα γράφει ότι "υπό την καθοδήγηση των Αμερικανών... Συμφωνημένη η συνεκμετάλλευση, θα την περάσουν λέγοντάς μας ότι θα γίνουμε... σεΐχηδες. Κλείνουν και το Κυπριακό με νέο Σχέδιο Ανάν".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Μετράει μέρες- Οι δεσμεύσεις της τρόικας "πνίγουν" τον υπουργό Οικονομικών"

Η εφημερίδα γράφει ότι "δραματική σύσταση στους συνεργάτες του ότι αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. "Χθες είχαμε 97 μέρες, σήμερα 96 για να κάνουμε όσα μας ζητούν". Κόβουν το επίδομα για το 3ο παιδί. Εκτακτη εισφορά σε όσους έχουν πισίνα. Κι άλλοι φόροι κι άλλες απολύσεις".

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Το σχέδιο για συγχωνεύσεις στα 121 δημόσια νοσοκομεία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι " "νοσηλείες- εξπρές" ώστε να εξυπηρετείται μεγαλύτερος αριθμός ασθενών. Ρεκόρ κόστους ανά ημέρα νοσηλείας με 664 ευρώ στο "Ανδρέας Συγγρός". Στο "κόκκινο" ο "Ευαγγελισμός" εμφανίζει χαμηλή αποδοτικότητα και απαιτούνται μεγάλης κλίμακας παρεμβάσεις".



ΝΙΚΗ: "Τι σημαίνει χρεοκοπία για τις καταθέσεις σας"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μεγάλο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν οι ελληνικές τράπεζες σε περίπτωση που προχωρήσει η χώρα σε "κούρεμα", αφού έχουν στο θησαυ

ροφυλάκιό τους ομόλογα συνολικού ύψους 55 δισ. ευρώ".

VETO: "Πτώχευση- Ολες οι συμφέρουσες λύσεις για τα χρήματά σας"

Η εφημερίδα γράφει ότι "πότε (και πόσο) μπορεί το κράτος να σταματήσει την πληρωμή μισθών και συντάξεων. Πώς μπορεί το Δημόσιο να ζητήσει δέσμευση ή επιστροφή καταθέσεων σε ξένες τράπεζες; Πόσο θα μειωθεί η περιουσία μας αν επιστρέψουμε στη δραχμή σε συνδυασμό με πιθανή υποτίμηση".

REAL NEWS: "Μυστικός δείπνος με 11 βουλευτές!

" Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι υπουργοί Ε. Βενιζέλος, Α. Λοβέρδος, Μ. Αποστολάκη και ακόμη 8 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συνέφαγαν στο σπίτι του Δ. Λιντζέρη τη Δευτέρα μετά τον β' γύρο των δημοτικών εκλογών. Γιατί αρνήθηκε την πρόσκληση ο Γ. Φλωρίδης. Ποιοι άλλοι "εκσυγχρονιστές" βουλευτές κλήθηκαν και γιατί δεν προσήλθαν".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Διάσπαση στη ΝΔ- Ποιοι οδηγούν ένα ισχυρό κόμμα εξουσίας σε συρρίκνωση"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε τροχιά διάσπασης και δραματικής συρρίκνωσης βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία από την προηγούμενη εβδομάδα. Η ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας από τη Ντόρα Μπακογιάννη φαίνεται ότι αποτελεί τη θρυαλλίδα των εξελίξεων, αφού μόλις εντός μίας εβδομάδας η "γαλάζια" κοινοβουλευτική ομάδα μετρά δύο βουλευτές λιγότερους".

FREE SUNDAY: "Πολιτικό ντόμινο λόγω οικονομικής κρίσης"

Η εφημερίδα γράφει ότι "σοβαρό έλλειμμα συνοχής στο εσωτερικό της κυβέρνησης, τελεσίγραφο Παπανδρέου προς τους υπουργούς και προθεσμία εκατό ημερών για βελτίωση επιδόσεων".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: "Ζητούνται επενδυτές για ακτές, βουνά, βραχονησίδες"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής: "Κλείνουν επτά νοσοκομεία στη Β. Ελλάδα"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Μέτωπο εργαζομένων και εργοδοτών κατά τρόικας"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κοινό "μέτωπο" συγκροτούν οι εργοδοτικές οργανώσεις και τα εργατικά συνδικάτα προκειμένου να αποτρέψουν τη διάταξη για μη επέκταση των κλαδικών συμβάσεων σε όσους δεν συμμετέχουν στη συλλογική διαπραγμάτευση".

ΚΕΡΔΟΣ: "Φορονομοσχέδια-σκούπα- Τι προβλέπει ο φορολογικός "Καλλικράτης"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο φορολογικός "Καλλικράτης" αλλά και όλα τα φορολογικά μέτρα που προβλέπει ο προϋπολογισμός συνθέτουν τον καμβά των επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης στο οικονομικό πεδίο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com