Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι εξελίξεις στη ΝΔ μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Γιώργου Κοντογιάννη, η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών, οι μετατάξεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών καθώς και η πορεία της οικονομίας σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Δάκτυλος εργοδοτών πίσω από την τρόικα".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πέφτουν οι μάσκες αυτών που είδαν την τρόικα και το Μνημόνιο σαν χρυσή ευκαιρία για να ξεπαστρέψουν τις κλαδικές συμβάσεις και να κατεβάζουν τους μισθούς. Πρόκειται για τραπεζίτες, μεγαλοεργοδότες και ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σύμφωνα με πηγή που συμμετείχε στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις με την τρόικα".

Η ΑΥΓΗ: "Ούτε ευρώ για ανάπτυξη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "υπό τη δαμόκλειο σπάθη του Μνημονίου φαίνεται να εγκαταλείπεται και επισήμως κάθε απόπειρα για ανάπτυξη και εμμέσως να ομολογείται ότι και το 2011 και τα επόμενα θα είναι χρόνια μεγάλης ύφεσης".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μετατάξεις - εξπρές για 25.000 υπαλλήλους και 12.0000 απολύσεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μετατάξεις-εξπρές στις κεντρικές υπηρεσίες των οικείων δήμων θα πραγματοποιήσουν 25.000 εργαζόμενοι που υπηρετούν σήμερα στα 4.500 (συνολικά υφίστανται 6.500) Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που καταργούνται από 1-1-2011".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Αηδίασε ο κόσμος με τη νέα αποστασία του μητσοτακέικου".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αντίδραση «εμετίλας» προκαλεί στο πανελλήνιο η νέα Αποστασία του Μητσοτακέικου, που μετά από την ταπεινωτική ήττα του στην διεκδίκηση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, επαληθεύει τα ιστορικά συμπεράσματα της Αποστασίας του '65, που οδήγησε στην Δικτατορία".

ΕΘΝΟΣ: "Εξάψαλμος Γιώργου στους υπουργούς".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τελεσίγραφο από τον Γ. Παπανδρέου στους υπουργούς να βάλουν αμέσως μπροστά όλες τις αναπτυξιακές δράσεις. Ζήτησε καλύτερο συντονισμό και αποτελέσματα, διαφορετικά η χώρα θα βυθιστεί στην ύφεση".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Στάζι και Γκεστάπο θυμίζει η «κάρτα»".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ανησυχούν και αγωνιούν οι Γερμανοί με την «Κάρτα του Πολίτη» γιατί ξυπνούν οι μνήμες των φοβερών Υπηρεσιών. Αισθάνονται έρμαια ενός αόρατου ηλεκτρονικού συστήματος που παρακολουθεί και ελέγχει όλες τις εκφάνσεις της προσωπικής τους ζωής".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ιδρύονται τέσσερα «στρατόπεδα» συγκέντρωσης λαθρομεταναστών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού έχει τεθεί η κυβέρνηση εξαιτίας της παρουσίας χιλιάδων λαθρομεταναστών στη χώρα μας και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν φόβους για ανεξέλεγκτες καταστάσεις εξαιτίας της βαθιάς κρίσης στην Οικονομία".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Καθαρές εξηγήσεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το σκηνικό στην κεντροδεξιά παράταξη, δέκα μέρες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δείχνει ότι κάποιοι αρνούνται πεισματικά να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η οικονομική και κοινωνική κρίση που πλήττει τη χώρα. Εγλωβισμένοι στο μικρόκοσμό τους, κολλημένοι στο παρελθόν, δέσμιοι προσωπικών συμφερόντων και στρατηγικών, πιστοί σε ξεπερασμένες πρακτικές άλλων εποχών, θεωρούν ότι μπορούν να εμποδίσουν τη φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, κόντρα στη λαϊκή βούληση και δίχως στοιχειώδη σεβασμό στη βάση μιας παράταξης, η οποία τους ανέδειξε στις θέσεις που βρίσκονται σήμερα".

ΕΣΤΙΑ: "Απερίγραπτο χάος στον δημόσιο τομέα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αυτό που συνήντησαν τα μέλη της τρόικα, προσπαθώντας να διεισδύσουν στα άδυτα του δημοσίου τομέως της χώρας μας είναι το απόλυτο χάος. Ζητούσαν αριθμούς, ζητούσαν λογιστικά στοιχεία, ζητούσαν αναλύσεις κόστους, ζητούσαν στοιχεία για το προσφερόμενο έργο ανά τομέα, ζητούσαν ό,τι θα ζητούσε οιοσδήποτε ελεγκτής ιδιωτικού ή δημοσίου οργανισμού".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Σκοτώνουν για λίγα ευρώ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αιματηρή και θανατηφόρα είναι, πλέον, η επέλαση της εγκληματικότητας, καθώς για λίγα ευρώ οι κακοποιοί δεν διστάζουν να σκοτώσουν ή να τραυματίσουν πολίτες. Η Ελληνική Αστυνομία εμφανίζεται ανήμπορη να αντιμετωπίσει τα κρούσματα βίας και αφήνει την εξιχνίασή τους στον αυτόματο πιλότο".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Φόβος ντόμινο στην Ευρωζώνη".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με τον φόβο του ντόμινο να πλανάται πάνω από την Ευρωζώνη, το ευρώ να υποχωρεί και το κόστος δανεισμού των χωρών της Ιβηρικής να ανέρχεται σε νέα επίπεδα-ρεκόρ, η Ιρλανδία ανακοίνωσε χθες ένα σκληρό τετραετές πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, με στόχο την εξοικονόμηση 15 δισ. ευρώ".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Πουλάμε τανκς και αεροπλάνα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και από τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων επεξεργάζονται λίστα με υλικό που είναι παλαιάς τεχνολογίας και έχει αντικατασταθεί με σύγχρονο στη χώρα μας με σκοπό την εκποίηση".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Κλείνουν 79 υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια η ψήφιση επί των άρθρων του νομοσχεδίου για την «Κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του δημοσίου τομέα» με το οποίο καταργούνται ή συγχωνεύονται 79 συνολικά υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Καρμανιόλα ο «Καλλικράτης» για τη ζωή της λαϊκής οικογένειας".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "την επιτάχυνση των διαρθρωτικών ανατροπών με την επιβολή μέτρων μόνιμου χαρακτήρα, που θα μειώσουν ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης και θα ανοίξουν ταυτόχρονα νέα κερδοφόρα πεδία δράσης για το μεγάλο κεφάλαιο, δρομολογεί η κυβέρνηση".

ΤΑ ΝΕΑ: "Κλειστά επαγγέλματα. Πώς θα ανοίξουν. Τι θα καταργηθεί".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανατροπές στις συνθήκες εργασίας και τις αμοιβές δεκάδων χιλιάδων επαγγελματιών φέρνει από τον Απρίλιο του 2011 το νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, με εντολή της τρόικας, για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Πρόσθετη εισφορά 2% για να σωθεί το εφάπαξ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τη λύση της επιβολής πρόσθετης εισφοράς 2% στις αποδοχές όλων των δημοσίων υπαλλήλων για να σωθεί το εφάπαξ και να διασωθεί από την απειλούμενη χρεοκοπία το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) προωθεί η κυβέρνηση".

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Θα το κλείσουν το ρημάδι...".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέο δάνειο 50 δισ. ευρώ με άγνωστους όρους και διάρκεια ετοιμάζει το ΔΝΤ! Το χρέος εκτοξεύεται παρά τις θυσίες του ελληνικού λαού. «Θάνατος» του εμπορίου και των μικρομεσαίων με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων".

Metro: "Σε νευρική κρίση όλη η Ευρώπη".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην «καρδιά» της Ε.Ε., το Ευρωκοινοβούλιο, μεταφέρθηκε χθες η ένταση και το κλίμα διχασμού που επικρατεί σε πολλά κράτη-μέλη της Ενωσης, τα οποία καλούνται υπό την ασφυκτική πίεση των αγορών, να υιοθετήσουν προγράμματα «βίαιης» δημοσιονομικής εξυγίανσης".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Τελεσίγραφο Αντώνη Σαμαρά".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Αύξηση 136% των προστίμων για 903.063 φοροπαραβάσεις".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το υπουργείο Οικονομικών κλιμακώνει τη «μάχη» κατά της φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου τα πρόστιμα που καταλογίστηκαν για φορολογικές παραβάσεις σημείωσαν αύξηση κατά 136% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αναπτυξιακά μέτρα τώρα ή βουλιάζουμε".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συναγερμό σήμανε χθες ο πρωθυπουργός και κάλεσε τους υπουργούς του να υλοποιήσουν αμέσως όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα. Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε επιτάχυνση των έργων, αλλά και προώθηση των ρυθμίσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα, προκειμένου να κινηθεί η οικονομία και να αντιμετωπισθεί στο μέτρο του δυνατού η ύφεση".

ΚΕΡΔΟΣ: "Το δόγμα Μέρκελ επιτείνει τη διασπορά της κρίσης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εμφύλιο στην Ευρώπη και ραγδαία εξάπλωση του «ντόμινο» της κρίσης χρέους απειλεί να φέρει η επιμονή της Γερμανίδας καγκελαρίου κυρίας Ανγκελα Μέρκελ στο δόγμα της «ελεγχόμενης χρεοκοπίας - ασφυκτικής λιτότητας»".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Προσπάθεια για να αρχίσει η αναπτυξιακή διαδικασία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τη διαδικασία επανεκκίνησης της ανάπτυξης, μέσα από μια σειρά πρωτοβουλιών, δρομολόγησε χθες ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, συγκαλώντας ευρεία σύσκεψη με τους καθ΄ύλην αρμόδιους υπουργούς".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com