Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Αντιδράσεις στην πρόταση παράτασης της εξεταστικής για τη Siemens

Την αντίδραση βουλευτών της αντιπολίτευσης, αλλά και μεμονωμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η πρόταση του Σήφη Βαλυράκη για παράταση κατά ενάμιση μήνα των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens. Αποφασίστηκε, τελικώς, ότι θα παραταθούν τουλάχιστον ως τις 20 Οκτωβρίου.




Βουλευτές των μικρότερων κομμάτων συνέδεσαν την πρόταση του προέδρου της επιτροπής με τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου, υποστηρίζοντας ότι υπηρετεί σκοπιμότητα, ώστε το πόρισμα να μη συμπέσει με τις εκλογές.

Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης, επέμεινε ότι θα πρέπει να εξεταστούν σημαντικά κεφάλαια της υπόθεσης, που αφορούν στις προμήθειες των νοσοκομείων και στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Αντιδράσεις υπήρξαν σχετικά και με την πρόταση να εξουσιοδοτηθεί ο εφέτης ανακριτής, Γ. Χριστοδούλου, προκειμένου να προετοιμάσει, όταν μεταβεί στη Γερμανία, το ταξίδι των μελών της Εξεταστικής που θα πάρουν καταθέσεις από τους κ.κ. Χριστοφοράκο, Σίκατσεκ και Κούτσενρόιτερ. Οι διαφωνούντες υποστήριξαν ότι η κοινοβουλευτική επιτροπή δεν θα πρέπει να εμπλακεί στη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com