Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Απαράδεκτο το μνημόνιο για τις συμβάσεις δηλώνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

Επιεικώς απαράδεκτη κρίνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος την εφαρμογή της διάταξης του μνημονίου σύμφωνα με την οποία οι επιχειρησιακές συμβάσεις υπερισχύουν των κλαδικών.


Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Γ. Παναγόπουλος είπε ότι η εν λόγω διάταξη δεν προσκρούει μόνο στο Σύνταγμα και στους νόμους της χώρας μας, αλλά σε διεθνείς συμβάσεις εργασίας που έχει κυρώσει η Ελλάδα, καθώς και στη λογική του υγιούς ανταγωνισμού.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε ότι η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη συμφώνησε με τις θέσεις αυτές και συνεπώς η διάταξη του μνημονίου δεν πρέπει επ' ουδενί να εφαρμοστεί.

"Δεν είναι οι συμβάσεις που λύνουν το ζήτημα. Προηγούνται οι αναδιαρθρώσεις. Οι επιχειρησιακές αναδιαρθρώσεις, οι αναδιαρθρώσεις των χρεών, ο ρόλος των τραπεζών. Είμαστε εντελώς αντίθετοι στο να υπάρχουν γενικοί κανόνες. Η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπίζεται κατά περίπτωση. Αν προκύπτει πρόβλημα κλεισίματος μιας επιχείρησης, μπορούμε να δούμε πώς θα σώσουμε τη συγκεκριμένη επιχείρηση και τις θέσεις εργασίας. Ο γενικός κανόνας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα τραπεζικής υπερχρέωσης μιας συγκεκριμένης μονάδας", είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com