Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ναι και σε εργοστάσιο βιοκαυσίμων Δυτικά λέει ο Ψωμιάδης

Mετά το εργοστάσιο απορριμάτων στο ΤΙΤΑΝ, νέο περιβαλλοντικό πρόβλημα με εργοστάσιο βιοκαυσίμων παρουσιάζεται στη Μενεμένη. Με τις ψήφους της παράταξης Ψωμιάδη και όλη την αντιπολίτευση να καταψηφίζει, το νομαρχιακό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, παρά την αντίθετη απόφαση του Οργανισμού Ρυθμιστικού.



"Και άλλο περιβαλλοντικό έγκλημα", κατήγγειλε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ) Παντελής Κουκουλεκίδης.

Σύμφωνα με έγγραφο του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης, που χρονολογείται από τις 22 Νοεμβρίου 2007, "ενδεικτικά σας πληροφορούμε ότι ο χώρος της αιτούμενης εγκατάστασης εμπίπτει στη ζώνη προστασίας 1, του σεναρίου ατυχήματος αστοχία οροφής δεξαμενής αμμωνίας>> της Βιομηχανίας Φωσφωρικών Λιπασμάτων στο Καλοχώρι, όπως και σε ζώνες θερμικής ακτινοβολίας παρακείμενων εγκαταστάσεων που εμπίπτουν στην οδηγία SEVESO".

Μόνο με τις ψήφους της παράταξης Ψωμιάδη "πέρασε" από το νομαρχιακό συμβούλιο και η επέκταση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρότι υπάρχουν δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που διατάσουν την άμεση ανάκληση της άδειας λειτουργίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com