Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Πάταξη της αδήλωτης εργασίας θέλει η Λ. Κατσέλη

Η πάταξη του φαινομένου της αδήλωτης εργασίας μέσω της βελτίωσης του τρόπου λειτουργίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας καθώς και η δημιουργία κοινωνικών ΚΕΠ και Ταμείου Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας είναι οι προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας, όπως τόνισε η Λ. Κατσέλη στη συνάντηση της με τους εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.



Στο τέλος της συνάντησης, η Λούκα Κατσέλη χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση και πρόσθεσε ότι "τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μου ανέφεραν συγκεκριμένες εμπλοκές που εμφανίζονται στα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης και συζητήσαμε πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε την εισφοροδιαφυγή και την εισφοροαποφυγή και πώς μπορούμε να εκσυγχρονίσουμε τους διοικητικούς μηχανισμούς των Ασφαλιστικών Ταμείων, έτσι ώστε να εξοικονομηθούν πόροι για αξιοπρεπείς συντάξεις. Ταυτόχρονα, ο εμπορικός κόσμος στέκεται δίπλα μας και συνεργαζόμαστε για να στηρίξουμε και τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο, δημιουργώντας θέσεις απασχόλησης, διατηρώντας αυτές τις θέσεις, όπου μπορούμε, και προχωρώντας με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης για να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους στην κοινωνίας μας.»

Από τη μεριά της ΕΣΕΕ ζητήθηκε η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και στοχευμένα προγράμματα του ΟΑΕΔ για αυτές.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β.Κορκίδης: "Στις παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες η εργασιακή ειρήνη δεν αποτελεί μόνο ζητούμενο αλλά και βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη του τόπου και την έξοδο της χώρας μας από την κρίση. Ευελπιστούμε ότι θα καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση - όπως άλλωστε και στο παρελθόν η συνεργασία μας έχει αποδείξει- και δεσμευόμαστε για τη δική μας συμβολή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com