Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Αρνητική εισήγηση στο ΣτΕ για το επίδομα των δικαστικών υπάλληλων

Αρνητική ως προς τη χορήγηση του επιδόματος των 176 ευρώ στους δικαστικούς υπαλλήλους θα είναι η εισήγηση της παρέδρου Κασσιανής Μαρίνου στο ΣΤ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αναμένεται να προτείνει την απόρριψη των αιτήσεων των δικαστικών υπαλλήλων που διεκδικούν την καταβολή του για την τριετία 2003-2006.



Η πάρεδρος θα εισηγηθεί ότι η μη χορήγηση του επιδόματος των 176 ευρώ στους δικαστικούς υπαλλήλους δεν συνιστά παραβίαση του άρθρου 4 του Συντάγματος περί ισότητας επειδή χορηγείται σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων του δημοσίου τομέα.

Η Κασσιανή Μαρίνου θα χαρακτηρίσει αβάσιμο τον ισχυρισμό των υπαλλήλων ότι παραβιάζεται η αρχή της ισότητας επειδή το επίδομα των 176 ευρώ χορηγείται στην συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων.

Αναμένεται δε να χαρακτηρίσει νόμιμη την κρίση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών ότι το επίδομα αυτό "δεν συνιστά γενική μισθολογική προσαύξηση, αλλά συμψηφίζεται με κάθε πρόσθετη παροχή, όπως ρητώς ορίζεται στο νόμο 3016/2002 και εν προκειμένω οι αναιρεσείοντες δικαστικοί υπάλληλοι λαμβάνουν τέτοιες παροχές που υπερβαίνουν το ποσό των 176 ευρώ".

Από την πλευρά του το υπουργείο Δικαιοσύνης θα υποστηρίξει ότι το επίδομα αυτό δεν καταβάλλεται σε κανέναν υπάλληλο των υπηρεσιών του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com