Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Αλ. Παπαρήγα: Η κυβέρνηση θα θέσει νέα εκβιαστικά διλήμματα

Την εκτίμησή της ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη λήψη και άλλων μέτρων, πέρα από το μνημόνιο και θα επιδιώξει να εντείνει τη χειραγώγηση του λαού και θα θέσει εκβιαστικά διλήμματα προκειμένου να μην εκφραστεί η οργή του κόσμου στις εκλογές εξέφρασε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.


Αναφερόμενη και στα αποτελέσματα του ταξιδιού του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ και στις εξαγγελίες για την Παιδεία στους Δελφούς, εκτίμησε επίσης ότι η λογική που διακατέχει την κυβερνητική πολιτική είναι να γίνεται ακόμη πιό ταξική η Παιδεία με υποβαθμισμένες σχολές και πτυχία και με πανεπιστήμια που μετατρέπονται σε επιχειρήσεις.

Προέβλεψε δε ότι η νέα εκπαιδευτική πολιτική θα μειώσει την πρόσβαση στα πανεπιστήμια των παιδιών που προέρχονται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι ο Γ. Παπανδρέου συμπεριφέρθηκε ουσιαστικά ως μάναντζερ των επιχειρηματιών με τις τοποθετήσεις του για εκμετάλλευση λιμανιών, αεροδρομίων και του Ελληνικού.

Για τις διπλωματικές επαφές του πρωθυπουργού, ανέφερε ότι η εμπλοκή της χώρας μας στους ανταγωνισμούς της περιοχής θα έχει σοβαρές συνέπειες για την Ελλάδα.

Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η γραμματέας του ΚΚΕ έκανε λόγο για συζητήσεις και για υπαναχωρήσεις εκ μέρους της χώρας μας που θα οδηγήσουν σε εκχώρηση δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com