Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Το μάνατζμεντ της ΕΥΑΘ θέλει η SUEZ

Η γαλλική SUEZ ενδιαφέρεται να αποκτήσει το μάνατζμεντ της Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), τόνισε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Νίκος Παπαδάκης στη Θεσσαλονίκη.


Ξεκαθάρισε επίσης ότι "η διοίκηση της ΕΥΑΘ δεν ενδιαφέρεται να παραχωρήσει το μάνατζμεντ". Έκλεισε όμως το θέμα βάζοντας ένα "αλλά": "... αλλά οι τελικές αποφάσεις ανήκουν στη πολιτεία". Έτσι, το μπαλάκι για τα τι μέλλει γενέσθαι με την ιδιωτικοποίηση της εισηγμένης ΕΥΑΘ, βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης. Αξίζει να καταγράψουμε αυτό που επισήμανε ο κ. Παπαδάκης, ότι δηλαδή "οι Γάλλοι δεν ενδιαφέρονται να επενδύσουν δίχως το μάνατζμεντ".

Κατά τα άλλα ο κ. Παπαδάκης αφού άσκησε έντονη κριτική στην προηγούμενη διοίκηση για επιλογές και παραλήψεις που μετέτρεπαν την εταιρία σε "λουκούμι προς ιδιωτικοποίηση", είπε ότι η ΕΥΑΘ "θα κρατήσει παγωμένα τα τιμολόγιά της το 2010" και ότι "από το 2011 προτίθεται να εφαρμόσει σύστημα δικαιότερης τιμολόγησης του νερού". Εν τω μεταξύ, γνωστοποίησε πως θα κρατήσει εν μέρει το σχεδιασμό της προηγούμενης διοίκησης σε ό,τι αφορά την επέκταση της εταιρίας στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, πιθανότατα σε συνεργασία με την Cosmoliane, αλλά και σχετικά με το project της εμφιάλωσης νερού (μόνη ή σε συνεργασία).

Στα σχέδια της ΕΥΑΘ είναι και η δημιουργία δεύτερου βιολογικού καθαρισμού στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, στον οποίο θα διατίθενται τα απόβλητα επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ (Βιομηχανικής Περιοχή). Αυτό είναι ένα πλάνο διετίας με προϋπολογισμό τα 10 εκατ. ευρώ.

Αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα του 2009 ανακοινώνοντας πως η χρονιά έκλεισε με τζίρο 77,3 εκατ. (+1,9%) και κέρδη μετά φόρων 14,3 εκατ. (- 4,88%), λόγω αυξημένων προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις, που ανέρχονται σε 37 εκατ. ευρώ μόνο από τους καταναλωτές. Πρόσθεσε πως η διοίκηση θα προτείνει προς έγκριση στη γενική συνέλευση της διανομή μερίσματος για τα 2009 ύψους 0,133 ευρώ/μετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com