Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Σκάνδαλο στην «καρδιά» της ΕΛ.ΑΣ.

Μεγάλο σκάνδαλο στην καρδιά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, απ' όπου πριν από μια εβδομάδα κλάπηκαν τα απόρρητα σχέδια ασφαλείας των τριών σημαντικότερων κυβερνητικών κτιρίων της χώρας (Βουλή, Προεδρικό Μέγαρο, Μαξίμου), καθώς και η σφραγίδα του κέντρου επιχειρήσεων της Αμεσης Δράσης.


Στο αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επικρατεί σοβαρός προβληματισμός και αναστάτωση στο αρχηγείο της Αστυνομίας. Την υπόθεση της εξαφάνισης των σχεδίων ασφαλείας ερευνά η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ενώ έχει εμπλακεί και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η αρπαγή των απορρήτων σχεδίων δεν αποκλείεται να σχετίζεται με κόντρες ανώτερων αξιωματικών που προεκτείνονται κάθετα στην ιεραρχική πυραμίδα και βεβαίως οι πάντες στο αρμόδιο υπουργείο θέλουν να πιστεύουν και εύχονται τα σχέδια να μην αποτελέσουν εργαλεία προσεχών εκβιασμών ή εμπορεύσιμα προϊόντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εξαφάνιση των σχεδίων ασφαλείας διαπιστώθηκε προς το τέλος της περασμένης εβδομάδας. Χάθηκαν από το γραφείο του τομεάρχη του Κέντρου Επιχειρήσεων της Αμεσης Δράσης Αττικής, όπως και η στρογγυλή σφραγίδα της Υπηρεσίας.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ενημερώθηκαν όλα τα αρμόδια υπηρεσιακά και πολιτικά κλιμάκια, ενώ ξεκίνησε έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων σε συνθήκες μυστικότητας.

Τα απόρρητα σχέδια ασφαλείας των κυβερνητικών κτιρίων και μάλιστα των κορυφαίων της χώρας, που ορίζουν την πολιτική και κρατική υπόστασή της (Κοινοβούλιο, Προεδρικό Μέγαρο και Μέγαρο Μαξίμου) είναι στην ουσία τόμοι άνω των 100 σελίδων. Περιλαμβάνουν χάρτες, σχεδιαγράμματα, μυστικές εξόδους διαφυγής και όλες εκείνες τις προβλέψεις που αρμόζουν στη σημασία τους. Επίσης περιλαμβάνουν σενάρια αντίδρασης και επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων για κάθε ενδεχόμενο (πυρκαγιά, ένοπλη επίθεση κ.λπ.).

Επιπρόσθετο προβληματισμό δημιουργεί το γεγονός ότι η εξαφάνιση των σχεδίων ασφαλείας γίνεται σε μια περίοδο που ανακοινώθηκε η ελεύθερη είσοδος των πολιτών κάθε Κυριακή στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου.

Δηλαδή γίνονται σκέψεις στα ανώτατα αστυνομικά κλιμάκια μήπως κάποιος πυρήνας αξιωματικών αντιδρά με αυτόν τον τρόπο στα αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης που υπαγορεύει η ελεύθερη πρόσβαση πολιτών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ομως, πιο πιθανό σενάριο θεωρείται ο πόλεμος φατριών αξιωματικών στην Αστυνομία, που εκτυλίσσεται γύρω από τη νομή της εξουσίας στη μεγαλύτερη Διεύθυνση της χώρας. Απ' αυτήν ξεπηδούν οσονούπω δύο μεγάλοι πόλοι ισχύος. Η Υπηρεσία Ασφαλείας πανελλαδικής εμβέλειας που θα ασχολείται με την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και οι αναβαθμισμένες υπηρεσίες Αμεσης Δράσης με εκατοντάδες μοτοσικλετιστές στην Αττική. Στο μικροσκόπιο των Εσωτερικών Υποθέσεων βρίσονται και οι πρόσφατες διοικητικές ανακατατάξεις στο αστυνομικό μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. «Για την υπόθεση αυτή θα πέσουν κεφάλια», αναφέρουν παράγοντες της Κατεχάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com