Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Σύσκεψη για τα έργα της Κεντρικής Μακεδονίας

Την άμεση χρηματοδότηση και δημοπράτηση της μελέτης, του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης για την περιφερειακή τάφρο της πόλης που διαπερνά όλο τον ανατολικό άξονά της, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης.


Ο υφυπουργός προήδρευσε σε σύσκεψη, στη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, Γιάννη Οικονομίδη, της Γενικής Γραμματέα της Περιφέρειας, Μαρίας Λιονή, και υπηρεσιακών στελεχών όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η επιτάχυνση των έργων της Κεντρικής Μακεδονίας, που όμως έχουν ώριμες μελέτες. Πρόκειται για έργα οδικά, σχολικής στέγης, αλλά και υποδομών υγείας, που θα πρέπει να προωθηθούν άμεσα, ώστε να δημοπρατηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, για να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ.

Όπως δήλωσε ο Γ. Μαγκριώτης, αρκετά κονδύλια θα διατεθούν από το ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους για να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα. Τις επόμενες μέρες, πρόσθεσε, θα παρουσιαστεί συνολικά το πρόγραμμα για την αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης, και θα γίνει προετοιμασία των αρμοδίων υπηρεσιών για θέματα σχολικής στέγης, ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, όπου οι ανάγκες είναι πάρα πολύ μεγάλες, αλλά, δυστυχώς, τόνισε, δεν υπάρχει μελετητική ωριμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com