Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Τέσσερα χρόνια χωρίς αναστολή στον Μάκη Ψωμιάδη

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών χωρίς αναστολή και χωρίς εξαγορά επέβαλλε το τριμελές πλημμελειοδικείο Αθήνας στον πρώην μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΚ και νυν ισχυρο άνδρα της Καβάλας Μάκη Ψωμιάδη. Η κατηγορία για την οποία κρίθηκε ένοχος αφορούσε σε αποδοχή εικονικών τιμολογίων για κατασκευή έργων στους Θρακομακεδόνες που ποτέ δεν έγιναν, ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ. Η ίδια ποινή επιβλήθηκε επίσης σε δυο συγγενικά του πρόσωπα.


Το δικαστήριο επέβαλε επίσης ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή στην πρώην οικονομική διευθύντρια της ΠΑΕ Φιλιώ-Τριανταφυλλιά Γεωργίου καθώς και ως παρεπόμενη ποινή το κλείσιμο των γραφείων της ΑΕΚ για δέκα μέρες.

Η ιστορία του Μάκη Ψωμιάδη είναι μακρά. Το 1989, έχοντας αναλάβει την προεδρία του τμήματος μπάσκετ της ΑΕΚ, γίνεται στόχος επίθεσης έξω από την «Αίγλη» του Ζαππείου, της οποίας ήταν αφεντικό κατά το ήμισυ. Δέχθηκε μία σφαίρα στα οπίσθια και μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική απ' όπου το έσκασε για να αποφύγει τη σύλληψη.

Νωρίτερα, το 1982, καταζητούταν «για την υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Σεχόπουλου, κατηγορούμενος για σύσταση συμμορίας, αρπαγή, εκβιάσεις, παράνομη βία, παράνομη οπλοφορία και απάτη ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας», όπως έγραφε τότε η Ελευθεροτυπία.

Από το 1987 είναι καταζητούμενος της Ιντερπόλ για απάτη και πλαστογραφία τίτλων. «Παρακαλούμε να αναζητήσετε με σκοπό τη σύλληψη και έκδοση στη χώρα μας τον έλληνα υπήκοο Ψωμιάδη Χρυσόστομο. Χαρακτηριστικά: Υψος 2 μέτρα περίπου, σωματώδης (περίπου 130 κιλά), μαλλιά μαύρα, μεγάλο μουστάκι με κόκκινες ανταύγειες» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ένταλμα σύλληψης.

Γεγονός πάντως είναι ότι ο Ψωμιάδης ήξερε πάντα να γλιτώνει το κελί, αφού παρότι έχει καταδικαστεί συνολικά σε 17 χρόνια και δύο μήνες (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η τωρινή ποινή), δεν έχει μπει ούτε μία φορά πίσω από τα σίδερα, προφασιζόμενος λόγους υγείας. Μένει να δούμε αν και αυτή τη φορά καταφέρει να ξεφύγει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com