Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Πρόστιμα 50 εκατ. ευρώ από την υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων

Υπόθεση εικονικών τιμολογίων αποκάλυψε η περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (Υπ.Ε.Ε.) του υπουργείου Οικονομικών επιβάλλοντας πρόστιμα άνω των 50 εκατ. ευρώ.


Τεχνική εταιρεία, που συστήθηκε στην Καρδίτσα, με τη μορφή μονοπρόσωπης ΕΠΕ, η οποία δεν δραστηριοποιήθηκε ποτέ, εξέδωσε πληθώρα εικονικών φορολογικών στοιχείων. Ο λόγος που προχώρησε σε αυτές τις κινήσεις ήταν οι λήπτριες εταιρείες να εμφανίζουν υψηλές δαπάνες και να ωφελούνται από τη μη καταβολή ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος.

Πενήντα ημέρες από την ίδρυσή της, το 2003, η εταιρεία παρουσίαζε έσοδα άνω των 2,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η εταιρεία δεν υπέβαλε ποτέ δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, παρακρατούμενων φόρων και ΦΠΑ, με συνέπεια να μην έχει αποδοθεί κανένα ποσό στο ελληνικό δημόσιο.

Από τον έλεγχο της Υπ.Ε.Ε. προέκυψε ότι η εταιρεία εξέδωσε, κατά τα έτη 2003 έως 2006, εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 25 εκατ. ευρώ, παρότι δεν ανέπτυξε καμία δραστηριότητα, δεν διέθετε κανένα εξοπλισμό και δεν απασχόλησε κανένα εργαζόμενο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, προχώρησε και σε συνεργασία με άλλη εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, στην οποία έχουν ήδη καταλογισθεί πρόστιμα 60 εκατ. ευρώ, για την έκδοση πλαστών - εικονικών φορολογικών στοιχείων.

Το ύψος των προστίμων για τα πλαστά - εικονικά στοιχεία αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, ο ΦΠΑ που δεν έχει αποδοθεί ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Η υπόθεση διαβιβάσθηκε στην αρμόδια ΔΟΥ για τον καταλογισμό και την είσπραξη των προστίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com