Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Επιβεβαιώνει η αστυνομία ότι μπήκαν χάκερς στη σελίδα της Λούκας Κατσέλη

Επιβεβαίωσε την εισβολή χάκερς στην ιστοσελίδα της πολιτικής εκπροσώπου Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Λούκας Κατσέλη, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Μετά τη μήνυση που υπέβαλε χθες η Λούκα Κατσέλη για εξαπάτηση εκλογέων, συκοφαντική δυσφήμιση και παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα ηλεκτρονικού υπολογιστή, κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερεύνησε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που χρησιμοποιούνται στο γραφείο της.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι από τις απογευματινές ώρες της 26 Σεπτεμβρίου 2009 άγνωστοι κατέβαλαν προσπάθειες για την απόκτηση πρόσβασης στης διαχείριση της ιστοσελίδας, που διατηρεί η υποψήφια βουλευτής με διεύθυνση www.loukakatseli.gr .

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2009, και από τις 22:28 έως 22:50, οι δράστες κατάφεραν να αποκτήσουν, μέσω κάποιου λογισμικού, πρόσβαση στους κωδικούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός από τους διαχειριστές της παραπάνω ιστοσελίδας. Ακολούθως, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς αυτούς, εισέβαλαν στην ιστοσελίδα και ανάρτησαν το επίμαχο κείμενο. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι χάκερς χρησιμοποίησαν διακομιστές, που έχουν έδρα στις ΗΠΑ, μέσω των οποίων εισέβαλαν στην ιστοσελίδα. Για το λόγο αυτό η ελληνική αστυνομία έχει έρθει σε επαφή με τις αμερικανικές αρχές και την Ιντερπόλ, προκειμένου να κατορθώσει να εντοπίσει τους δράστες.

Σε ανακοίνωση της η Λούκα Κατσέλη καλεί τον εκπρόσωπο της Ν.Δ., Γιώργο Κουμουτσάκο να απολογηθεί και να ζητήσει συγγνώμη. "Μετά από την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, που επιβεβαίωσε την εισβολή αγνώστων στην προσωπική μου ιστοσελίδα και την ανάρτηση δήλωσης που ποτέ δεν έκανα, απομένει ο κ. Κουμουτσάκος να απολογηθεί και να ζητήσει συγγνώμη.", αναφέρει η πολιτική εκπρόσωπος Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.

Χθες, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, επιτέθηκε στη Λούκα Κατσέλη, κατηγορώντας την ότι η δήλωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της είναι γνήσια. Μάλιστα, και κατά τη σημερινή ενημέρωση, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, αν και σημείωσε ότι "το θέμα θεωρείται λήξαν" τόνισε ότι "δεν παίρνει τίποτε πίσω".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com