Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Τουρκικό ιστιοφόρο αγκυροβόλησε στα Ίμια

Ένα «παράξενο» περιστατικό σήμανε συναγερμό στα υπουργεία Εξωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας και Άμυνας το μεσημέρι της Τετάρτης.

Περίπου στις δύο και μισή το μεσημέρι,


εμφανίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά των Ιμίων ένα ιδιωτικό ιστιοφόρο που είχε υψωμένη την τουρκική σημαία. Το σκάφος έπλεε με πολύ χαμηλή ταχύτητα και είχε ρότα προς ανατολάς. Λίγο πριν τις τρεις, το τουρκικό ιστιοφόρο αγκυροβόλησε στην ανατολική Ίμια. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν κάποιος από τους πέντε επιβαίνοντες στο τουρκικό πλοιάριο αποβιβάστηκε στο νησί. Σύμφωνα με πληροφορίες, περιπολικό του λιμενικού σώματος που αντελήφθη τον πλου του ιστιοφόρου, ενημέρωσε το πλήρωμα του τουρκικού σκάφους ότι κινείται εντός ελληνικών χωρικών υδάτων. Σε κοντινή απόσταση στην περιοχή των Ιμίων, αλλά εντός τουρκικών χωρικών υδάτων σύμφωνα με το λιμενικό, εμφανίστηκε και ακταιωρός (SG) της τουρκικής ακτοφυλακής.

Έπειτα από παραμονή περίπου μιάμισης ώρας στα Ίμια, το τουρκικό ιστιοφόρο απομακρύνθηκε από την ανατολική νησίδα περίπου στις τέσσερις και μισή και επανέπλευσε στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com