Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Προφυλακιστέοι οι τρεις από τους τέσσερις για τους «Πυρήνες»

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 32ης τακτικής ανακρίτριας οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους στην υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Χθες, ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η νεαρή συγκατηγορούμενή του, μετά από πολύωρη διάσκεψη ανακριτή και εισαγγελέα.


Σήμερα, από νωρίς το πρωί, έξω από τη δικαστήρια στην Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί προς συμπαράσταση των κατηγορουμένων περίπου 150 νεαροί.

Εις βάρος των κατηγορουμένων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις, σε βαθμό κακουργήματος, βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου, ενώ οι ίδιοι αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με την οργάνωση.

Η δίωξη που ασκήθηκε από την εισαγγελέα, Ελένη Ράικου, εναντίον των τριών αφορά τα αδικήματα της: συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, έκρηξης από κοινού από την οποία προκλήθηκε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές, διακεκριμένων φθορών, πραβάσεων του νόμου περί εκρηκτικών, περί κροτίδων και φωτοβολίδων και προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση.

Η κατηγορία της έκρηξης αφορά τις επιθέσεις στις οικίες του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη και της υποψήφιας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λούκας Κατσέλη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα της σύλληψης των υπολοίπων έξι ατόμων εις βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα από την εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com