Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Άδεια ταμεία σε ΟΑΕΕ και ΙΚΑ καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ

«Τρύπες» στα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων αποκαλύπτουν έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθήνας, Γιώργος Κουτρουμάνης. Πρόκειται για έγγραφα, με τα οποία οι διοικητές του ΟΑΕΕ και του ΙΚΑ ζητούν άμεση έκτακτη οικονομική ενίσχυση, για να καταβάλλουν τις συντάξεις του Νοεμβρίου, του Δεκεμβρίου και το δώρο των Χριστουγέννων.


Ο Γ. Κουτρουμάνης υποστήριξε ότι τα στοιχεία που παρουσίασε, πριν από λίγες ημέρες η υπουργός Απασχόλησης και με τα οποία υποστήριζε ότι η περιουσία των Ταμείων υπερβαίνει τα 36 δισ. ευρώ, είναι πλασματικά και προϊόν "αλχημειών". Όπως τόνισε, "η αλήθεια, την οποία προσπαθεί τεχνηέντως να αποκρύψει η κυβέρνηση, είναι μία και μοναδική: Η κατάσταση στα οικονομικά των Ταμείων είναι η χειρότερη και τα προβλήματα που αφήνει πίσω της αυτή η κυβέρνηση είναι τα μεγαλύτερα που είχαν ποτέ να αντιμετωπίσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία".

"Αφού είναι τέτοια η κατάσταση στα Ταμεία γιατί το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ δεν μπορούν να πληρώσουν τις συντάξεις τους χωρίς να επιχορηγηθούν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό", διερωτήθηκε. Ανέφερε ότι τα Ταμεία οφείλουν 3,6 δισ. ευρώ στα νοσοκομεία και το ΙΚΑ 12 δισ. ευρώ στον ΟΑΕΔ, τον ΟΕΚ και την Εργατική Εστία. Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν πληρώνονται οι οφειλές προς τα φαρμακεία, τους γιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα με αποτέλεσμα να επανέρχεται η διακοπή των συμβάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com