Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Οκτώ τουρκικά F-16 πάνω από τους Φούρνους!

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά συνολικά οκτώ τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και πέρασαν πάνω από το νησί των Φούρνων σε τρεις διαφορετικές ομάδες.

Τέσσερα από τα μαχητικά του σχηματισμού πέταξαν χαμηλά (στα 3.600 πόδια πάνω από το νησί), άλλα δύο F-16 περνούσαν την ίδια ώρα


στα 7.800 πόδια πάνω από τους Φούρνους, ενώ ακόμη ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών έκανε υπέρπτηση στα 21.000 πόδια πάνω από το ίδιο νησί. Το σημερινό περιστατικό καταγράφεται ίσως σαν η μαζικότερη υπέρπτηση τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικό νησί, των τελευταίων ετών.

Τα οκτώ τουρκικά μαχητικά εισέβαλαν στο FIR Αθηνών στις 16.00 από την περιοχή βόρεια της Ρόδου, προχώρησαν σε παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, στις 16.28 πέταξαν πάνω από τους Φούρνους και στις 16.35 βγήκαν από το FIR Αθηνών από την περιοχή νοτίως της Σάμου επιστρέφοντας στις βάσεις τους στην Τουρκία.

Η σημερινή υπέρπτηση σήμανε συναγερμό στην Πολεμική Αεροπορία και το Πεντάγωνο, αφού μόλις λίγες μέρες πριν την τυπική λήξη του θερινού μορατόριουμ (τυπικώς η διάρκειά του ολοκληρώνεται στις 15 Σεπτεμβρίου) η Άγκυρα επανέρχεται δυναμικά στην τακτική που ακολουθούσε όλο το προηγούμενο τρίμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com