Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Ακόμη τρεις τράπεζες κήρυξαν πτώχευση στις ΗΠΑ

Σε 84 ανέρχονται πλέον οι τράπεζες που πτώχευσαν φέτος στις ΗΠΑ, μετά και το «λουκέτο» που έβαλαν οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας στην Affinity Bank της Καλιφόρνια, την Bradford Bank της Βαλτιμόρης και την Mainstreet Bank της Μινεσότα.


Οι πτωχεύσεις των τριών τραπεζών αναμένεται να στοιχίσουν στην ομοσπονδιακή εταιρία εγγύησης των καταθέσεων (Federal Deposit Insurance Corp, FDIC) περίπου 446 εκατ. δολάρια.

Η FDIC ανακοίνωσε ότι τα διαθέσιμα κεφάλαιά της έφθαναν τα 10,4 δισ. δολάρια στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, ενώ 32 δισ. δολάρια είναι διαθέσιμα για να αντιμετωπιστούν πτωχεύσεις τραπεζών έως το 2010.

Η πρόεδρος της FDIC, Σίλα Μπέαρ προειδοποίησε ότι οι πτωχεύσεις τραπεζών θα συνεχίσουν να είναι πολλές, καθώς ο χρηματοπιστωτικός τομέα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τα επισφαλή, απλήρωτα δάνεια.

Κατά το 2008, στις ΗΠΑ πτώχευσαν 25 τράπεζες, ενώ το 2007 ανέρχονταν σε τρεις. Όπως τόνισε η Σίλα Μπέαρ επισήμανε πως οι τράπεζες θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα ακόμα κι όταν η κατάσταση της οικονομίας θα αρχίσει να βελτιώνεται, ενώ τόνισε ότι ο αριθμός των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που αντιμετωπίζουν "προβλήματα" έφτασε στα 416 στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, από 305 το προηγούμενο τρίμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com