Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Έκλεισαν τα Τέμπη οι κτηνοτρόφοι

Την εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Τεμπών, έκλεισαν κτηνοτρόφοι από όλη τη χώρα, διεκδικώντας- μεταξύ άλλων- «την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος», ρυθμίσεις χρεών, φορολογικές διευκολύνσεις και καλύτερες τιμές για τα προϊόντα τους. Λίγη ώρα νωρίτερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωνε μέτρα για την ενίσχυσή τους.


Οι κτηνοτρόφοι παρέταξαν τα επαγγελματικά τους αυτοκίνητα και στα δύο ρεύματα του δρόμου και διέκοψαν την κυκλοφορία και ύψωσαν πανό, σύμφωνα με την προαναγγελθείσα διαμαρτυρία τους, για αποκλεισμό του δρόμου μέχρι το βράδυ, οπότε και θα αποφασίσουν εκ νέου τη στάση τους.

«Είναι προειδοποιητική η κινητοποίηση μας και δεν είναι ο στόχος μας να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο, αλλά να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Κατά διαστήματα θα επιτρέπουμε την διέλευση των αυτοκινήτων, ενώ θα επιτρέπουμε από την βοηθητική λωρίδα την κίνηση εκτάκτων περιστατικών» δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Δημήτρης Καμπούρης.

Οι κτηνοτρόφοι -μεταξύ άλλων- διεκδικούν οικονομική ενίσχυση ύψους 50 ευρώ ανά αιγοπρόβατο και 250 ευρώ ανά αγελάδα «σε αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος», αποζημίωση μέσω ΕΛΓΑ για την περσινή ξηρασία, διασφάλιση τιμών για το γάλα (στο 1,30 ευρώ για το πρόβειο γάλα, 0,90 για το κατσικίσιο και 0,60 για το αγελαδινό), διασφάλιση της τιμής του κρέατος (στα 7 ευρώ το κιλό για τα αμνοερείφια), ρύθμισεις χρεών, αύξηση της επιστροφής φόρου καυσίμων, επιστροφή ΦΠΑ στο 15%, έλεγχο της αγοράς, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com