Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Στην τελική ευθεία το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

Τέλος στην αυξημένη μοριοδότηση του 50% για τους συμβασιούχους με προϋπηρεσία 24 μηνών, όταν διεκδικούν μόνιμη θέση στο Δημόσιο, κατάργηση της προφορικής συνέντευξης και υποχρεωτικό έλεγχο του ΑΣΕΠ σε όλες τις προσλήψεις -ακόμη και σε συμβάσεις έργου- προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.



Ο Γιάννης Ραγκούσης θα φέρει προς έγκριση, το σχέδιο νόμου με τις αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο, στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο την προσεχή Τετάρτη ή Πέμπτη. Αμέσως μετά το σχέδιο νόμου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέσω του διαδικτύου για μία εβδομάδα και σύμφωνα με τον Γιάννη Ραγκούση, στόχος είναι να ψηφιστεί από τη Βουλή στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου, ώστε να ξεπαγώσουν οι προσλήψεις και να διεξαχθούν με το νέο σύστημα. Σημειώνεται ότι οι αλλαγές προβλέπουν και νέα κριτήρια για τη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο ένα μεγάλο μέρος των αναγκών στις υπηρεσίες να καλυφθεί με τέτοιου τύπου συμβάσεις εργασίας.

"Η κυβέρνηση επιδιώκει να καταργήσει το πολιτικό δουλεμπόριο των νέων γενεών", σημείωσε ο Γ. Ραγκούσης και κάλεσε τα κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και των ευθυνών τους, προσθέτοντας ότι "είναι βαρύτατες οι ευθύνες όσων στέλνουν μηνύματα που δεν ανταποκρίνονται στην αξιοκρατία".

Αποκαλυπτικοί οι αριθμοί...

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2009 υπηρετούσαν στο δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση 19.406 συμβασιούχοι έργου και 73.334 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου ενώ το σύνολο του μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα το 2008, ήταν 735.294.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com