Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Γ. Παπακωνσταντίνου: Δεν υπάρχει πρόβλημα δανεισμού

Οι αναταράξεις στις αγορές είναι απόρροια της χαμένης αξιοπιστίας που κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση στη δική μας, αλλά και «κερδοσκοπικών κινήσεων», καθώς και κλεισίματος θέσεων εν όψει του τέλους του έτους, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα δανεισμού του ελληνικού δημοσίου.


Ο υπουργός αρνήθηκε να διευκρινήσει το ύψος δανεισμού για το 2010 αλλά ανακοίνωσε ότι θα είναι σημαντικά μικρότερο του 2009 και θα ανακοινωθεί εντός του Δεκεμβρίου. Για το ζήτημα της αξιοπιστίας της χώρας είπε ότι "την χτίζουμε κάθε μέρα" και ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ανακόψει η συγκυρία το κυβερνητικό πρόγραμμα.

Η κτήση αξιοπιστίας θα στηριχθεί σε ένα πρόγραμμα προσέλκυσης επενδύσεων και επαναφοράς της δημοσιονομικής σταθερότητας στην οικονομία. Ο κος. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την περιστολή της φοροδιαφυγής.

Είπε ότι ξεκινά ένας ευρύς κοινωνικός διάλογος για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, όλα τα υπουργεία είναι σε συνεννόηση για περιστολή των δαπανών, έτσι ώστε να υπάρχουν εγγυήσεις για τις συντάξεις, να έρθουν ξένες επενδύσεις και να ανοίξουν νέοι δρόμοι για τη χώρα.

Σχετικά με τις αρνητικές εκθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες, σχολίασε ότι οι κρίσεις δεν ήταν μονοδιάστατες και ότι την επόμενη ημέρα δύο εκθέσεις διόρθωναν την εικόνα για τη χώρα.

«Έξοδος το 2010 από πακέτα στήριξης»

Την έξοδο των ελληνικών τραπεζών από το σχέδιο στήριξης εντός του 2010 προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γ Παπακωνσταντίνου μετά από συνάντηση που είχε με τον διοικητή της ΤτΕ Γ Προβόπουλο. Ο Διοικητής επισήμανε ότι η κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών είναι υψηλότερη από αυτή άλλων τραπεζών πολλών χωρών και βαίνει βελτιούμενη. Πρόσθεσε ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου μεγάλων ελληνικών τραπεζών και είπε ότι η ΤτΕ έχει την προσδοκία και την πεποίθηση ότι πρέπει ο κλάδος να απεμπλακεί από την εξάρτηση των κρατικών πακέτων στήριξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com