Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη για τη βία στα γήπεδα

«Θέλουμε να βλέπουμε καθαρό θέαμα στα γήπεδα και όχι οπαδούς που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα και κάνουν στρατιές», δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, ύστερα από σύσκεψη για τη βία στα γήπεδα.


Ο υφυπουργός συναντήθηκε και αντάλλαξε απόψεις με εκπροσώπους των ομάδων της Θεσσαλονίκης. Επεσήμανε ότι αρκετές φορές η αστυνομία έκανε πράγματα χωρίς σχέδιο και τόνισε ότι η αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στον αθλητισμό δεν αφορά πλέον μόνο την αστυνόμευση των γηπέδων -αν και θα πρέπει να διορθωθούν αδυναμίες- καθώς περιστατικά σημειώνονται πλέον και έξω από αυτά.

Ο αθλητικός εισαγγελέας, Ν. Κωνσταντίνου, πρότεινε από τη μεριά του, την κατασκευή γηπέδων εκτός του αστικού ιστού. "Για να λυθεί το πρόβλημα είναι πολύ σημαντικό το γήπεδα να φύγουν μακριά από τις πόλεις. Εκεί όπου η αστυνόμευση είναι καλύτερη και δεν μπορεί να μεταφερθεί η βία στους δρόμους", είπε.

Έλλειμμα βούλησης για την εξάλειψη του φαινομένου, τόσο από τη μεριά της πολιτείας όσο και των ομάδων, αναγνώρισε η πλειοψηφία των εκπροσώπων μεγάλων αθλητικών σωματείων της πόλης. Πρότειναν την υιοθέτηση μοντέλων που έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com