Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Ν. Γκρούεφσκι: Μιλήσαμε και για το όνομα

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, επιβεβαίωσε ότι το ζήτημα της ονομασίας συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου στις Πρέσπες. Ανέφερε ότι τέτοιες συναντήσεις μπορούν να δώσουν ώθηση και δυναμική στις σχέσεις των δύο χωρών. Ωστόσο, είπε ότι δεν σημειώθηκε κάποια πρόοδος, καθώς η Ελλάδα δεν έχει αλλάξει στάση.


«Σήμερα μου ανακοινώθηκε ότι η ελληνική πλευρά παραμένει στις θέσεις της, όπως ακριβώς αυτές παρουσιάστηκαν από τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στον ΟΗΕ, τόσο για το θέμα της ονομασίας όσο και για το ζήτημα της εθνικής ταυτότητας. Ετσι μπορώ να πω ότι δεν σημειώθηκε κάποια πρόοδος. Ωστόσο θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες, θα συνεχίσουμε τον διάλογο, ενώ οι εκπρόσωποι των δύο χωρών στον ΟΗΕ θα συνεχίσουν το έργο τους» ανέφερε ο Ν. Γκρούεφσκι.

Ζήτησε από τον Γ. Παπανδρέου να μην εμποδίσει η Ελλάδα την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΠΓΔΜ τον Δεκέμβριο, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλι. Επισήμανε δε, ότι «η πολιτική όρθωσης εμποδίων και των εκβιασμών αποδείχτηκε ανεδαφική, καθώς δεν βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων, όπως αποδείχτηκε και στο Βουκουρέστι».

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ πρότεινε στην ελληνική πλευρά την διάνοιξη ακόμη μίας διασυνοριακής διέλευσης μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, στο τμήμα των Πρεσπών, καθώς και σιδηροδρομική διέλευση στο τμήμα της Δοϊράνης,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com