Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Τ. Μπιρμπίλη: Μέγαλες οι προκλήσεις στην εθνική περιβαλλοντική πολιτική

Στα φαινόμενα παθογένειας που δυσχεραίνουν την περιβαλλοντική πολιτική της χώρας μας μίλησε η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, σε συνέντευξή της που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα “Αυγή”. Έκανε λόγο για “ διογκωμένο κράτος” και “ανισοκατανομές στελεχών σε υπηρεσίες του υπουργείου”, ενώ αναφέρθηκε και στις 26 συνολικά παραβιάσεις περιβαλλοντικών διατάξεων της Ε.Ε., για τις οποίες η Ελλάδα κινδυνεύει με βαριά πρόστιμα.


Ερωτηθείσα για τα προβλήματα στη δομή του νεοσυσταθέντος υπουργείου Περιβάλλοντος η κ. Μπιρμπίλη τόνισε ότι “πρόκειται για θέμα της γενικότερης πολιτικής της κυβέρνησης, διότι υπάρχουν πολλές ανακατατάξεις στα υπουργεία”. Ωστόσο, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι το θέμα αναμένεται να λυθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Παράλληλα άφησε αιχμές για την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι “υπάρχει μια παθογένεια στη δημόσια διοίκηση, που και πάλι οφείλεται στο μαέστρο. Δεν επιρρίπτουμε ευθύνες στους εργαζομένους. Επειδή μιλάμε για διογκωμένο κράτος, το πρώτο πράγμα που έψαξα, ήταν να δω πού είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Ούτε σπιθαμή τσιμέντου στα καμμένα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα των καμένων εκτάσεων της Αττικής, επισημαίνοντας ότι “δε θα επιτρέψουμε πλέον να χτιστεί ούτε σπιθαμή επάνω στις εκτάσεις αυτές”. Παράλληλα, προανήγγειλε νέο νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει τα δασικά οικοσυστήματα και θα κωδικοποιεί την υφιστάμενη νομοθεσία.

Στο “κόκκινο” ο όγκος απορριμάτων και αποβλήτων στην Αττική

Αναφερόμενη στην εικόνα της Ελλάδας προς την Ε.Ε. αναφορικά με την περιβαλλοντική της πολιτική, η Τ. Μπιρμπίλη παραδέχθηκε ότι το μεγάλο στοίχημα του υπουργείου είναι να αντιμετωπίσει τον τεράστιο όγκο απορριμάτων ειδικά στην Αττική, “ο οποίος”, όπως τόνισε, “βρίσκεται στο κόκκινο” και ταυτόχρονα να εντείνει τις προσπάθειες για ενδυνάμωση των μηχανισμών ανακύκλωσης.

“Κινδυνεύουμε να χάσουμε τα χρήματα από επενδύσεις που δεν κάναμε, να επιστρέψουμε χρήματα από επενδύσεις που δεν έχουν ολοκληρωθεί και θα αναγκαστούμε να βάλουμε από χρήματα που δεν έχουμε, από εθνικούς πόρους, για να κάνουμε τις επενδύσεις στην Αττική”, υπογράμμισε.

“Στις 8 με 10 Δεκεμβρίου κλιμάκιο της Κομισιόν θα βρίσκεται στην Αθήνα για τον ετήσιο έλεγχο παρακολούθησης εφαρμογής της νομοθεσίας. Εκεί έχουμε 26 παραβιάσεις”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Τ. Μπιρμπίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com