Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

«Πόλεμο οκτανίων» ξεκινά η Λούκα Κατσέλη

Μέτωπο κατά των κέντρων διύλισης και εμπορίας καυσίμων σχεδιάζει να ανοίξει μέσα στο προσεχές διάστημα η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Μεταξύ άλλων, η υπουργός υπογραμμίζει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αναθεώρηση του Ν.703/77 κατά των καρτέλ, ενώ παράλληλα ανακοινώνει την άμεση ενεργοποίηση του Παρατηρητηρίου Τιμών, με σκοπό την πάταξη της αισχροκέρδειας.


"Στόχος μας είναι η με κάθε τρόπο μείωση των ήδη υψηλών περιθωρίων κέρδους στα καύσιμα. Η προώθηση λοιπόν του ανταγωνισμού και των αυξημένων ελέγχων στα διυλιστήρια και τη διακίνηση θα επιφέρει αλλαγές στην αγορά των καυσίμων", τονίζει η κ. Κατσέλη.

Προσθέτει δε: "Στόχος μας είναι η αποτελεσματική εποπτεία της αγοράς καυσίμων που συνεπάγεται την ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος πληροφοριών, από το διυλιστήριο μέχρι τη διανομή. Ένα σύστημα που θα διασφαλίζει τον καταναλωτή από την αισχροκέρδεια.

Κακοδιαχείριση από Ν.Δ. σε ΤΕΜΠΜΕ και οικονομία

Ερωτηθείσα για το πώς αξιολογεί την εικόνα της ελληνικής οικονομίας η Λ. Κατσέλη εμφανίζεται επικριτική απέναντι στη Ν.Δ., αφήνοντας αιχμές για κακοδιαχείριση από πλευράς των προκατόχων της. Ως προς αυτό, εστιάζει τα πυρά της στους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης στα προγράμματα του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ).

"Υπήρξε πρόγραμμα που ωφέλησε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δεν είχαν ανάγκη στήριξης", υποστηρίζει η υπουργός Οικονομίας, προσθέτοντας ότι με βάση την έρευνα που διεξήγαγε στον τομέα ευθύνης της, η Ν.Δ. είχε προχωρήσει σε επιλεκτικές διοχετεύσεις επιχειρήσεων υπό τη σκέπη του ΤΕΜΠΜΕ.

"Πράγματι", παραδέχεται η κ. Κατσέλη, "παραλάβαμε μια κακή οικονομική κατάσταση,. Για αυτό προωθούμε ταυτόχρονα πολιτικές για την αναθέρμανση της οικονομίας, τη δημοσιονομική εξυγίανση, την παραγωγική αναδιάρθρωση και την προστασία του καταναλωτή".

"Πράσινο φως" για το Παρατηρητήριο Τιμών

Η υπουργός Οικονομίας μιλά και για την άμεση λειτουργία του Παρατηρητηρίου Τιμών από τις αρχές Δεκεμβρίου, ύστερα από 11 χρόνια καθυστέρησης. "Όντως το Παρατηρητήριο Τιμών παραδίδεται στο τέλος Νοεμβρίου. Θα προσφέρει αξιόπιστη ενημέρωση στους καταναλωτές, οι οποίοι θα μπορούν να ενημερώνονται είτε μέσω υπολογιστή, είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω των infokiosk για τιμές των προϊόντων σε διάφορες αγορές", είπε.

Υπογραμμίζι δε, ότι θα καλύπτει περίπου 1.100 σημεία σημεία πώλησης σε 25 πόλεις της χώρας. "Θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας και των καρτέλ", επισημαίνει η υπουργός.

Εποπτεία και στα φάρμακα

Τέλος, η κ. Κατσέλη αναφέρεται και στο ζήτημα των φαρμάκων τονίζοντας ότι προωθείται "η επανατιμολόγηση 6.000 φαρμάκων που θα ανακοινωθεί με το πρώτο δελτίο του 2010", γεγονός που, σύμφωνα με την ίδια, θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση δαπανών που θα ξεπερνούν το ένα δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com