Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Στο 1,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

Τον υψηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη έχει η Ελλάδα αφού για τον Οκτώβριο ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο 1,2%, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο όπου ήταν 0,7% σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Eurostat.


Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη συνεχίζει να κινείται σε αρνητικά επίπεδα καθώς διαμορφώθηκε στο -0,1 από το -0,3% όπου ήταν το Σεπτέμβριο ενώ ένα χρόνο πριν ήταν στο 3,2%.

Στις επιμέρους κατηγορίες, αυτές που οδήγησαν τον πληθωρισμό σε αύξηση ήταν ο ρουχισμός με 3,1% και η εκπαίδευση με 1,1% ενώ σε ετήσια βάση το αλκοόλ και ο καπνός έχουν αυξηθεί κατά 4,4% και τα διάφορα αγαθά και υπηρεσίες κατά 2,2%. Αντίθετα μειωμένες εμφανίστηκαν οι τιμές σε σχέση με τον Σεπτέμβριο στις μεταφορές με -2,0%, στον οικιακό εξοπλισμό με -1,6% και το φαγητό με -1,5%.

Από τις χώρες μέλη στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία διαθέσιμα, το χαμηλότερο πληθωρισμό παρουσίασε η Ιρλανδία με -2,8%, η Εσθονία με -2,1% και η Πορτογαλία με -1,6% ενώ τον υψηλότερο η Ρουμανία με 4,3%, η Ουγγαρία με 4,2% και η Πολωνία με 3,8%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com