Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Τη Δευτέρα αποκαλυπτήρια για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Εργασίας, η ενδεικτική λίστα την οποία εξετάζει η Επιτροπή για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, όπως είπε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνης, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας.




Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Γ. Τασιούλας, ανέφερε ότι τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, εξέφρασαν στον υπουργό την αντίθεσή τους με την «κατεδάφιση», όπως την χαρακτήρισε, της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων και τόνισε ότι το «ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα», δεν θα δεχθεί κανέναν αποχαρακτηρισμό επαγγέλματος ή ειδικότητας που συγκαταλέγεται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά εκτός από εκείνα που έχουν εκλείψει, ενώ θα αγωνισθεί για την προσθήκη νέων.

Η νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση με τα συνδικάτα και τους ενδιαφερόμενους φορείς, ενώ στις προθέσεις του υπουργείου είναι να νομοθετηθεί το συντομότερο δυνατό, ενδεχομένως και έως τα μέσα του Αυγούστου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com