Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Γ. Παπανδρέου: «Καταστήσαμε το χρέος διαχειρίσιμο»

Κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου , ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι αποφάσεις της χθεσινής Συνόδου Κορυφής εγγυώνται τη βιώσιμη πορεία της χώρας, τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και συνιστούν «ένα τεράσιο βήμα μπροστά» τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη.






"Πετύχαμε ιστορικής σημασίας αποφάσεις" και "καταστήσαμε το πρόβλημα του χρέους διαχειρίσιμο", είπε ο Γ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ υπογράμμισε ότι: "Απαλλάχθηκε ο ελληνικός λαός από τον βραχνά της χρεοκοπίας" και "τώρα μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία'.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης, ο πρωθυπουργός είπε ότι η χθεσινή συμφωνία αποτέλεσε προσωπικό του στοίχημα, το οποίο υπηρέτησε με αυταπάρνηση, παρά τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε το προηγούμενο διάστημα. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι η Ευρώπη δεν άκουγε την Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο η χώρα μας κατόρθωσε να παραμείνει όρθια και ζωντανή.

"Ζούμε τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, αλλά καταφέραμε ισχυρές συνθήκες ασφάλειας", τόνισε ο Γ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι εμείς, ως Ελλάδα, κάνουμε τη δουλειά μας, κάνουμε θυσίες, οι οποίες δεν μπορεί να είναι έρμαιο των αγορών ούτε της αναποφασιστικότητας της Ευρώπης και διευκρίνισε ότι στη βάση αυτή διαπραγματεύθηκε χθες και το προηγούμενο διάστημα.

Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία, όπως είπε "έχασε την ιστορική ευκαιρία να συμμετέχει στην προσπάθεια του ελληνικού λαού για την έξοδο από την κρίση. Επέλεξε την εξέδρα, από τη μάχη και ποντάρισε στην αποτυχία της χώρας".
Ενημερώνει τη Βουλή την Τετάρτη

Το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει το Κοινοβούλιο για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Παπούλιας: Τώρα αρχίζει η δουλειά

"Η Ευρώπη ξύπνησε [...] τώρα αρχίζει η δουλειά που πρέπει να γίνει και να βάλουν όλοι πλάτη για την ανάπτυξη του λαού και της Ελλάδας", δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδεχόμενος τον Γ. Παπανδρέου. Ο πρψθυπουργός μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια για τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής για την κρίση χρέους.

Ο Πρόεδρος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια ανάπαυσης στις δάφνες, σημειώνοντας πως... αυτές γρήγορα μαραίνονται.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός μίλησε για δικαίωση των προσπαθειών του τελευταίου ενάμιση χρόνου και πρόσθεσε ότι αξιολογήθηκε θετικά η συνέπεια και αξιοπιστία της χώρας. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση προτίθεται τώρα να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές για τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com