Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Α. Διαμαντοπούλου: Θα βάλουμε τέλος στην κομματική φεουδαρχία των πανεπιστημίων

Την πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει η «νοσηρή» αντίληψη του δημόσιου πανεπιστημίου ως κομματικού φέουδου, εκφράζει η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή της στο σημερινό «Πρώτο Θέμα». Η υπουργός χαρακτηρίζει την απόφαση της Συνόδου Κορυφής ως επιλεκτική χρεοκοπία για τους οίκους αξιολόγηση.



Στη συνέντευξή της η Άννα Διαμαντοπούλου ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει νέο Μνημόνιο και πως το Μεσοπρόθεσμο και οι εφαρμοστικοί νόμοι θα δημιουργήσουν ένα θετικό υπόβαθρο για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η χώρα.

Στο μέτωπο της παιδείας, σε ερώτηση για τις αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας στο νέο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η υπουργός Παιδείας απάντησε ότι «η μη εφαρμογή των νόμων έχει συνέπειες για όλους τους πολίτες», ενώ σχετικά με τις αντιδράσεις που υπάρχουν και από την ΠΑΣΠ, η Άννα Διαμαντοπούλου τονίζει πως έχει έρθει πλέον η ώρα όλοι μαζί «να αλλάξουμε το νοσηρό φαινόμενο της αντιμετώπισης του δημόσιου πανεπιστημίου ως κομματικού φέουδου».

Τέλος, σχετικά με το δημοψήφισμα, η υπουργός Παιδείας είπε χαρακτηριστικά: «Με το τελευταίο δημοψήφισμα που έγινε στη χώρα ο ελληνικός λαός αποφάνθηκε για το εάν θέλει προεδρευόμενη ή βασιλευόμενη Δημοκρατία. Νομίζω ότι σήμερα το όποιο δημοψήφισμα πρέπει να προχωρήσει πιο πέρα, αναδεικνύοντας τη διαφορά ανάμεσα σε μια ουσιαστική δημοκρατία που λαμβάνει υπόψη το συλλογικό καλό και σε μια προσχηματική που διαχειρίζεται την ικανοποίηση επιμέρους συμφερόντων».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com