Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ελλάδα: Πολλοί δυστυχούν λίγοι αυτοκτονούν

Παρόλο που οι Έλληνες καταγράφονται μεταξύ των πιο δυστυχισμένων Ευρωπαίων, η χώρα μας παρουσιάζει ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα αυτοκτονιών. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα, στα πιο «ευτυχισμένα» μέρη του κόσμου σημειώνονται τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών.



Σύμφωνα με την έρευνα, που συνέκρινε στατιστικές όσον αφορά στην ικανοποίηση των ανθρώπων από τη ζωή τους με ποσοστά αυτοκτονιών ανά τον κόσμο, χώρες που εμφανίζουν υψηλά επίπεδα ευτυχίας των πολιτών (όπως ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Ισλανδία, η Ιρλανδία και η Ελβετία) έχουν μεγάλα ποσοστά αυτοκτονιών.

Την ίδια στιγμή, τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών εμφανίζουν οι Έλληνες, που, ωστόσο, σύμφωνα με σχετική έρευνα, φαίνεται να μαραζώνουν. Μόλις το 21% των Ελλήνων θεωρεί ικανοποιητικά τα επίπεδα ευτυχίας του, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα από τον στατιστικό οργανισμό Gallup. Ωστόσο τα ποσοστά αυτοκτονίας στην Ελλάδα είναι από τα χαμηλότερα στον κόσμο, ξεπερνώντας μετά βίας τα 5 περισταστικά ανά 100.000 άτομα.

Από την άλλη, η Ελβετία έχει το τέταρτο μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκτονιών στον κόσμο με 35 αυτοκτονίες ανά 100.000 άτομα, δηλαδή επτά φορές όσο η Ελλάδα. Κι όμως η χώρα βρέθηκε στην τρίτη θέση των πιο «ευτυχισμένων» του κόσμου.

Οι ερευνητές εκτιμούν πως η μελέτη δείχνει ότι οι άνθρωποι κρίνουν τα συναισθήματά τους σε σχέση με τους γύρω τους. Επομένως όσοι αισθάνονται δυστυχισμένοι και περιβάλλονται από χαρούμενους ανθρώπους, νιώθουν χειρότερα.

Ο καθηγητής Άντριου Όσουαλντ του Πανεπιστημίου του Warwick δήλωσε ότι: "Οι δυσαρεστημένοι άνθρωποι που βρίσκονται σε χαρούμενα μέρη ενδέχεται να αισθάνονται ότι αντιμετωπίζονται ιδιαίτερα σκληρά από τη ζωή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com