Μέσα στο 2011 θα υπάρξουν αποτελέσματα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου των Οικονομικών Γ. Καπελέρης, ενώ πρόσθεσε ότι ονόματα δεν θα δημοσιοποιούνται καθώς δεν το επιτρέπει το σύνταγμα.
"Η βούληση υπάρχει. Υπάρχει πρόοδος σε όλη αυτή τη διαδικασία, απλώς κάποια πράγματα δεν μπορούν να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη. Μόνο από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του ΣΔΟΕ, σε ό,τι αφορά στο συγκεκριμένο κλάδο, ελέγχονται και έχουν ανοιχτεί οι λογαριασμοί και κάποιοι από αυτές τις υποθέσεις έχουν περαιώσει. Αλλά δεν μπορούμε, σύμφωνα με τις διατάξεις που προβλέπει το Σύνταγμα, να ανακοινώσουμε ονόματα. Κάπου 200 και πλέον είναι οι περιπτώσεις δικηγόρων, άλλων φυσικών προσώπων (1041), στο σύνολό τους 1875 άτομα, φυσικά πρόσωπα, ελέγχονται με το "Πόθεν Έσχες" πανελλαδικά. Πότε είχε ξαναγίνει αυτό; Πέστε μου. Πότε ελέγχθηκαν σκάφη στην Ελλάδα; Άρα η βούληση υπάρχει - το ξέρετε πάρα πολύ καλά. Η προσπάθεια έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται. Απλώς γίνεται πιο μεθοδευμένα και πιο σωστά, γιατί είναι ξεκάθαρη κι η πολιτική βούληση" ανέφερε. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι οι προσπάθειες κατά της φοροδιαφυγής θα εστιάσουν πλέον στα φυσικά πρόσωπα.
Μιλώντας στον ίδιο σταθμό ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δ. Σπινέλλης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη λειτουργία του TAXISNET παρά τα προβλήματα που έχουν επισημανθεί κατά καιρούς από λογιστές και φορολογούμενους και τις διαδοχικές παρατάσεις που έχουν δοθεί. Όσον αφορά στις διασταυρώσεις, αυτό το διάστημα ξεκινούν από τα ... βασικά καθώς τόνισε ότι ελέγχονται οι μισθοί, συντάξεις και τα ενοίκια που δηλώνονται.
Όπως δήλωσε: "υπάρχουν μια σειρά από διασταυρώσεις, τις οποίες κάνουμε και οι οποίες ξεκινάνε από κομμάτια που έχουν να κάνουν με το ΦΠΑ - δηλαδή εταιρείες οι οποίες είναι υπόχρεες, δεν υποβάλουν ΦΠΑ- διασταύρωση του περιουσιολογίου με το εισόδημα. Τα ενοίκια κοιτάζουμε αυτό τον καιρό, καθώς και τους μισθούς και τις συντάξεις, που μας δηλώνoνται από τους εργοδότες, κατά πόσο δηλώνονται και στις δηλώσεις του φόρου εισοδήματος που υποβάλλονται τώρα. Βλέπουμε ότι υπάρχει, σε κάποιες περιπτώσεις, η παραβατικότητα και αυτό το οποίο είναι καινούριο είναι ότι αυτές οι περιπτώσεις καταγράφονται μια-μια, ανατίθενται στην αρμόδια ΔΟΥ και καλείται ο φορολογούμενος να δώσει εξηγήσεις, δηλαδή να υποβάλλει συμπληρωματική δήλωση και να πληρώσει και πρόστιμο".
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου