Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Σόιμπλε: Η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν λάθος

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι η επιστροφή της χώρας μας στη δραχμή δεν αποτελεί ταμπού αλλά θα ήταν λάθος, σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο περιοδικό “Fokus”


Επεσήμανε ότι η έξοδος κάποιας χώρας από το ευρώ θα αποτελούσε την "αρχή του τέλους για το κοινό νόμισμα", ενδεχόμενο που θα είχε καταστροφικές συνέπειες και για τη γερμανική οικονομία.

"Θα ζήσουμε μία ισχυρή ανατίμηση του δικού μας νομίσματος και - συνδεδεμένη με αυτό - μια δραστική μείωση των εξαγωγών μας", δήλωσε ο Σόιμπλε. "Θα σήμαινε πολύ περισσότερους ανέργους και πολύ λιγότερα φορολογικά έσοδα. Δεν μπορώ να αναλάβω τέτοια ευθύνη", πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, παρέπεμψε στην εκτίμηση του ΔΝΤ και της ΕΚΤ που διαπίστωσαν εκ νέου ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το χρέος της.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι με τα προγράμματα διάσωσης του ευρώ η Γερμανία δεν χάνει χρήματα, αλλά επενδύει στο κοινό νόμισμα. "Αυτό αποδίδει - κυρίως για τη Γερμανία και δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε", είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com