Το επικριτικό δημοσίευμα της Wall Street Journal έχει βάση και αναφέρει αληθινά περιστατικά αλλά παραγνωρίζει πως στην Ελλάδα γίνονται πολύ μεγάλες ανατροπές, δηλώνει ο υφυπουργός πολιτισμού και τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης στο αθηναϊκό πρακτορείο. Προαναγγέλλει μάλιστα την προώθηση τουριστικών επενδύσεων σε γήπεδα γκολφ στο μέλλον.
Ο Γ. Νικητιάδης, λαμβάνοντας υπ όψιν στην ουσία το δημοσίευμα, τονίζει ότι το υπουργείο θα πραγματοποιήσει σύσκεψη για την αξιοποίηση των επενδύσεων σε γήπεδα γκολφ που προσελκύουν εύπορους τουρίστες και ότι έχει αποφασιστεί να προκηρυχθεί με γρήγορες διαδικασίες το γήπεδο γκολφ Αφάντου στη Ρόδο.
Το δημοσίευμα παρομοίαζε τις τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα με "βυζαντινή δοκιμασία" φέρνοντας το παράδειγμα γηπέδων γκολφ για εύπορους πολίτες το οποίο, σύμφωνα με την WSJ, έχει μικρό κόστος και προσελκύει εύπορους τουρίστες.
Ο τίτλος είναι "Γκολφ στην Ελλάδα: Μια βυζαντινή δοκιμασία" και εστιάζει στα μικρά οικόπεδα, την έλλειψη χωροταξικών σχεδίων, τη γραφειοκρατία και τις μακρόχρονες δικαστικές προσφυγές.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά "Μεγάλο μέρος της Ελλάδας δεν καλύπτεται από χωροταξικό σχέδιο και έτσι οι δασολόγοι χρειάζεται να εντρυφήσουν σε στρατιωτικές αεροφωτογραφίες για να εκτιμήσουν ποιες εκτάσεις μπορούν να αναπτυχθούν. Στη συνέχεια, επειδή τα οικόπεδα είναι κατά κανόνα μικρά, χρειάζεται κάποιες φορές να αγοράσει ο υποψήφιος επενδυτής περισσότερες από χίλιες εκτάσεις. Μετά από αυτό, χρειάζεται έγκριση από τις διευθύνσεις του Υπουργείου Πολιτισμού - την κλασική, τη βυζαντινή και τη σύγχρονη - καθώς και μία ακόμη έγκριση για την υποθαλάσσια έκταση".
Παραθέτει μάλιστα την περίπτωση του διευθυντή μιας εταιρεία ο οποίος χρειάστηκε να συγκεντρώσει περίπου 2.000 υπογραφές για ένα τουριστικό σύμπλεγμα στην Πελοπόννησο. Τα στοιχεία του δημοσιεύματος δείχνουν πως η Ελλάδα έχει μόνο 6 πλήρη γήπεδα γκολφ έναντι 300 στην Ισπανία.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου