Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Επιμένει σε μείωση των φαρμακείων ο Α.Λοβέρδος

«Οι απεργιακές απειλές είναι έξω από το κλίμα του διαλόγου» δήλωσε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι και προειδοποίησε με παραπομπή της υπόθεσης στο υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Λοβέρδος γι΄άλλη μια φορά υποστήριξε ότι τα φαρμακεία στην Ελλάδα είναι πολλά και πως πρέπει να μειωθούν, ενώ για το ζήτημα της κληρονομικότητας είπε ότι τα επιχειρήματα των φαρμακοποιών παρακολουθούνται με σεβασμό. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απάντησε ότι τέτοιου είδους συζητήσεις υπονομεύουν το κυβερνητικό έργο, ενώ τόνισε πως εάν μέχρι τον Μάιο δεν επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει στο υπουργείο τού θα παραιτηθεί.


Ο. κ. Λοβέρδος εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι κατά την αυριανή συνάντησή του με τους φαρμακοποιούς θα επιτευχθεί λύση στα ζητήματα που προβληματίζουν.

Όμως ο υπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλα φαρμακεία και πως τα 12 χιλιάδες που υπάρχουν στη χώρα είναι πολλά και πρέπει να μειωθεί ο αριθμός τους.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι στις συζητήσεις με τους φαρμακοποιούς συμφωνήθηκε να υπάρχουν περισσότερα φαρμακεία στην περιφέρεια και λιγότερα στην πόλη.

Αναφορικά με το ζήτημα της κληρονομικότητας είπε ότι περιμένει να ακούσει από τους φαρμακοποιούς εάν υπάρχουν "ισοδύναμα" μέτρα, και ότι σέβεται τους προβληματισμούς τους εκτιμώντας παράλληλα ότι θα βρεθεί λύση. Χαρακτήρισε τις απεργιακές απειλές ως "παιχνίδι κάποιων" και διεμήνυσε ότι αν επιμείνουν σε αυτή την τακτική θα τους παραπέμψει στου υπουργείο Οικονομικών.

"Ας πάνε να φωνάξουν έξω από το υπουργείο Οικονομικών που απελευθερώνει 100 επαγγέλματα" τόνισε ο ίδιος.

Σχολιάζοντας για το κέρδος των φαρμακοποιών ο κ. Λοβέρδος είπε πως αυτό πρέπει να "εκλογικευτεί" και επισήμανε πως η πρότασή του ήταν "αντί για μείωση να πάμε στην επιστροφή, υπό την προϋπόθεση τα ταμεία να πληρώνουν στην ώρα τους".

Διευκρίνισε δε, ότι προς το παρόν υπάρχει διαφωνία όσον αφορά στο ποσό της επιστροφής εκτιμώντας όμως ότι αυτή δεν είναι "αξεπέραστη".

Τέλος αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των φαρμακείων τα Σάββατα υποστηρίζοντας ότι είναι απαράδεκτος ο συλλογισμός πως αφού τα ταμεία είναι κλειστά το Σάββατο θα πρέπει και τα φαρμακεία να κάνουν το ίδιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com