Η πολύωρη ενασχόληση με το διαδίκτυο οδηγεί σε εθισμό, ο οποίος μοιάζει εξαιρετικά με τους εθισμούς στο αλκοόλ ή και τα ναρκωτικά, γιατί οι εθισμένοι υποφέρουν ανάλογα με την έλλειψη του, ενώ αισθάνονται ότι η ζωή τους δεν έχει νόημα χωρίς το μέσο της ικανοποίησης τους. Σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα και πολλές ευρωπαϊκές όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Μ. Βρετανία, ήδη έχουν δημιουργηθεί Ειδικά Κέντρα «Αποτοξίνωσης». Στην Ελλάδα μόλις ξεκίνησε η συζήτηση γύρω από το πρόβλημα.
Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν, μεταξύ άλλων, από τους ειδικούς στην εκδήλωση με θέμα "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο", που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο του θεσμού της Εβδομάδας Υγείας στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Παρουσία περισσότερων των διακοσίων μαθητών Γυμνασίων του δήμου Σταυρούπολης, ο προϊστάμενος του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, Αντώνης Παπαντωνίου, και η σύμβουλος ηλεκτρονικής ασφάλειας, Τάνια Κυριακίδου, έδωσαν χρήσιμες συμβουλές στα παιδιά για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.
Επισήμαναν ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ανεβάζουν φωτογραφίες στο "Facebook", και ότι δεν πρέπει να εμφανίζουν προσωπικά τους στοιχεία, όπως η διεύθυνση κατοικίας ή το σχολείο στο οποίο φοιτούν, πολύ δε περισσότερο αριθμούς κινητών ή και σταθερών τηλεφώνων. Επίσης επισήμαναν ότι δεν πρέπει να ζητούν τη βοήθεια τρίτων για την αναγραφή των στοιχείων της πιστωτικής τους κάρτας όταν κάνουν ηλεκτρονικές αγορές.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου