Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Παραδόθηκε στο FBI ο «βασιλιάς των spam»

Ενώπιον των αμερικανικών αρχών βρίσκεται ο γνωστός ως «βασιλιάς των spam», Σάνφορντ Γουόλας, ο οποίος παραδόθηκε στο FBI, καθώς κατηγορείται ότι έστειλε 27 εκατομμύρια ανεπιθύμητα μηνύματα σε χρήστες του Facebook.




Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Αμερικανός Σ. Γουόλας είχε δημιούργήσει ένα πρόγραμμα που διαπερνούσε τα φίλτρα ασφαλείας του Facebook, με αποτέλεσμα να παρασύρει χρήστες της συγκεκριμένης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης και να αποκτά προσωπικά τους δεδομένα.

Ο ίδιος, που αντιμετωπίζει έως και δέκα χρόνια ποινή κάθειρξης, αρνείται τις κατηγορίες. Η εγγύησή του ορίστηκε στα 100.000 δολλάρια.

Όπως αναφέρθηκε, το πρόγραμμα που είχε "στήσει", ανέβαζε στον τοίχο της σελίδας του κάθε χρήστη, μηνύματα -υποτίθεται- φίλων, με τα οποία τους παρότρυνε να επισκεφθούν συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Εκεί φέρεται ότι γινόταν και η απόσπαση των προσωπικών στοιχείων, όσων έπαιφταν στην "παγίδα".

Το BBC υποστηρίζει ότι η "δουλειά" έγινε σε περίπου 500.000 λογαριασμούς στο Facebοok από το Νοέμβριο του 2008 έως το Μάρτιο του 2009, με αποτέλεσμα να σταλούν συνολικά 27 εκατ. μηνύματα spam.

To Facebook κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Αμερικανού το 2009, ενώ με απόφαση δικαστηρίου του είχε απαγορευθεί να επισκέφτεται στην ιστοσελίδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com