Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Χρηματοδότηση εξαγωγών εντός Αυγούστου υπόσχεται ο Χρυσοχοΐδης

Εντός του μήνα αναμένεται, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να ξεκινήσει η δανειοδότηση εξαγωγικών επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος «Εξωστρέφεια».




Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, οι τράπεζες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) και οι προσφορές τους αξιολογήθηκαν από την αρμόδια επιτροπή ως νομότυπες είναι οι εξής: Alpha Bank, Eurobank, Αττικής, Marfin Bank, Tαχυδρομικό Ταμιευτήριο, Πειραιώς, Αγροτική, Emporiki Bank και Εθνική. Ως εκ, τούτου, σύμφωνα με το υπουργείο, το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο στους επιχειρηματίες εντός Αυγούστου.

Μέσω του προγράμματος «Εξωστρέφεια» το ΟΑΕΠ, παρέχεται η δυνατότητα χρηματοδότησης των εξαγωγικών επιχειρήσεων μέχρι του ποσού των 200.000 ευρώ για διάστημα μέχρι και 4 μήνες. Τα δάνεια είναι ασφαλισμένα στον ΟΑΕΠ και δεν χρειάζονται άλλες εγγυήσεις. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έξι μήνες ενώ σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής θα παραταθεί για ένα χρόνο. Τα επιτόκια των δανείων θα διαμορφωθούν ανάλογα την τράπεζα και θα κυμαίνονται μεταξύ του 6,1% και του 7,8%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com