Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Στην αγορά θέλει να ρίξει η κυβέρνηση 16-17 δισ. ευρώ

Ρευστότητα 16-17 δισ. ευρώ επιθυμεί να διαθέσει στην αγορά η κυβέρνηση, μέσα στο 2010, αξιοποιώντας τα αδιάθετα υπόλοιπα του Προγράμματος Αύξησης της Ρευστότητας της Ελληνικής Οικονομίας, συνολικής αξίας 28 δισ. ευρώ.


Την πρόθεση αυτή γνωστοποίησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τους Επιτρόπους του Ελληνικού Δημοσίου στις τράπεζες, παρουσία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενημερώθηκε για την κατάσταση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ενώ συζητήθηκε και η πορεία εφαρμογής του Προγράμματος Αύξησης της Ρευστότητας της Ελληνικής Οικονομίας. Ζήτησε μάλιστα από τους Επιτρόπους την κατάθεση έκθεσης στο Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την πορεία υλοποίησης και τα προβλήματα του προγράμματος των 28 δισ. ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα 23 δισ. ευρώ του πακέτου που μπορούν να διατεθούν για ρευστότητα έχουν αξιοποιηθεί μόνο το 7 δις ευρώ περίπου. Έτσι, απομένουν 16-17 δισ. ευρώ προς διάθεση για την ενίσχυση της ρευστότητας άλλων κλάδων εκτός των τραπεζών.

Σχετική πρόθεση εξέφρασε στους Επιτρόπους ο υπουργός χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Πάντως στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι το σχέδιο στην παρούσα του μορφή "δεν διοχετεύει την απαραίτητη ρευστότητα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά"

Από την πλευρά του ο διοικητής της ΤτΕ ενημέρωσε σύμφωνα με πληροφορίες για την πορεία της πιστωτικής επέκτασης αλλά και για τις χορηγήσεις δανείων που είναι περιορισμένες. Από την πλευρά τους οι Επιτροποι είπαν ότι δεν υπάρχει ζήτηση για νέα δάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com